Međimurje Press
Općine

[OPĆINA STRAHONIEC] Predviđena dogradnja 3 dnevna boravka, s kapacitetom upisa djece u vrtić za još 60 mjesta!

Općina Strahoninec kao osnivač Dječjeg vrtića Suncokret kontinuiranim radom i ulaganjem doprinosi podizanju standarda i kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjem vrtiću

U prilog tome govori i ovaj SPORAZUM O PARTNERSTVU U PROVEDBI PROJEKTA „Dogradnja ili nadogradnja i opremanje postojeće ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje – Dječji vrtić „Suncokret“ Strahoninec“ a koji će se prijaviti na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstavaIzgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja.“ Tehničkom dokumentacijom predviđena je dogradnja još 3 dnevna boravka, te će se ukupni kapacitet upisa djece u dječji vrtić povećati za 60 mjesta.

U 2019. godini Općina Strahoninec završila je projekt dogradnje i energetske obnove starog djela vrtića. Dogradnja je obuhvaćala izgradnju još 2 dnevna boravka i kuhinju, dok se energetskom obnovom obnovio i povećala  energetska učinkovitost starog djela vrtića. Sama dogradnja, kao i energetska obnova financirana je sredstvima Europske unije, u čak 90% iznosa.

Budući je Strahoninec prigradsko naselje koje dnevnim migracijama gravitira gradu Čakovcu, u zadnjih nekoliko godina bilježimo stalni priljev stanovnika te je potrebno još jednom dograditi dječji vrtić kako bi zadovoljavao potrebe naših mještana, a i stanovnika Grada Čakovca budući ćemo u Dječjem vrtiću Suncokret po dogradnji smjestiti 20-tak djece s područja Grada Čakovca.

(Silvija Žižek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja