Ponosni na četverogodišnji mandat

I SVEČANA SJEDNICA OPĆINE SELNICA POKAZALA USPJEŠAN RAZVOJ OPĆINE U MANDATU ERVINA VIČEVIĆA

Uz popunjen Društveni dom, danas poslijepodne održana je Svečana sjednica Općine Selnica. Uz župana Matiju Posavca, njegove zamjenice Sandre Herman, saborskog zastupnika Darka Horvata i predsjednika Skupštine Međimurske županije, sjednici su se odazvali brojni načelnici međimurskih općina, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednici Mjesnih odbora Selnice, vlč. Tomislav Leskovar, predsjednici političkih stranaka, članovi Općinskog vijeća Selnice, gospodarstvenici, ravnatelji škola i vrtića, Vukovarski i ostali branitelji i predstavnici udruga Općine Selnica.

Predsjednik općinskog vijeća Općine Selnica gosp. Radovan Zadravec naglasio je u uvodu da je prije četiri godine zatečeno teško stanje koje je opterećivalo normalno funkcioniranje općine. Postavljen je cilj i zajedno smo donijeli odluke koje su polučile napredak. Od početka su nam najvažniji bili ljudi kojima smo htjeli unaprijediti život. Na kraju ovog mandata i samo su vijećnici ocijenili da je mandat odrađen tolerantno i učinkovito. Sveukupni uspjeh u ove četiri godine rezultiralo je isključivo radom svih vijećnika, bez obzira na stranačke boje.

Načelnik općine Ervin Vičević u svom poznatom tonu metaforično je započeo svoj govor, uspoređujući zatečeno nesređeno stanje u općini s sijaset nezavršenih projekata, nereda, dugova. Kako je rekao, samo Bog nam je mogao pomoći. I uz naše znanje, prionuli smo poslu, a kako se vidi i Bog je bio na našoj strani. Nabrajao je niz projekata koji su izvršeni u četverogodišnjem mandatu, ali i najavio jedan od najvažnijih projekata Aglomeraciju Mursko Središće u koji spada i Općina Selnica. Naglasio je kako je ŽUC, s Ljerkom Cividini na čelu, uložio u općinu preko 4 milijuna kuna, kao i dobru suradnju s Međimurje plinom i njegovim direktorom Nenadom Hranilovićem. Govorio je o Međimurskoj prirodi, vodozemcima, bioraznolikosti, selničkom ribnjaku, Bukovcu i godini zvončića. U gospodarsku zonu uloženo je više stotina tisuća kuna i više se, kako je naglasio, poduzeće gospodina Šardija ne mora crvenjeti pred poslovnim partnerima. Poduzeće je danas ponos općine, ali i zapošljavanja mještana. Govorio je o parcelizaciji, sportu, cestama, rasvjeti, rješenju, tvrtkama, imovinsko.-pravnom rješavanju općinske zgrade i etažiranja. Nije se postojalo ni na katastru ni zemljišnim knjigama. Putem Europskih fondova općina je pripremila niz projekata, među njima je cesta u Bukovcu, dječji vrtić i vatrogasni dom. U tijeku je treća izmjenu prostornog plana u kojem se kreće u izradu projekata za izgradnju kampa, kao najvećeg turističkog potencijala općine. Sa županijom se krenulo u izgradnju Doma u Praporčanu. Prvi puta dobili smo sredstva Ministarstva regionalnog razvoja, osigurali pomoću Darka Horvata šesto tisuća kuna za rekonstrukciju ulice Zagrebački breg. Dobivena su i sredstva za sanaciju krovišta Društvenog doma. Pojačali smo socijalni status sumještana, pokriveni su naslijeđeni dugovi vrtića, uveli smo stipendije, uveli financirali predškole, asistente u nastavi, naknadu za svako rođeno dijete. Umirovljenici su prvi puta dobili uskrsnicu. Osvrnuo se na udruge, kulturu koja sada postoji u Selnici.

Spomenikom svim braniteljima ispunjena je želja naših branitelja i mene osobno. Kao načelnik ponosan sam što je s nama danas koncovečki sin branitelj Dragan Tomšić, koji će uvijek biti naš dragi gost. Pohvalio je gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka i dobru suradnju na primjeru ispostave Hitne pomoći koja uskoro počinje raditi.

Danas sam kao političar dobio iznenadni poklon. To je potpora dviju lista HDZ-a i HSLS-a koji nisu istaknuli svoje kandidate nego su potporu dali meni. Zahvalio je svima na ukazanoj podršci, od djevojaka na stručnom usavršavanju, udrugama, posebno GOGI, jer bez dobre tajnice kao da si bez obje noge, a ti si odlična tajnica. Najviše u ovom poslu koji radim trpi obitelj, stoga zahvaljujem svojoj supruzi Jagodi koja je uvijek uz mene, jer da nema nje, ja ne bih bio ovdje – poentirao je na kraju Vičević.

OPĆINSKO VIJEĆE DONIJELO JE ODLUKU O DODJELI JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE SELNICA

Plakete i pismena priznanja primili su: posthumno Branko Kutnjak za izradu maske Pikača, (primila supruga Verica), Luni Sakač za uspjehe u gimnastici i Vladimir Baksa za videozapis o Pikaču.

DARKO HORVAT saborski zastupnik, prisjetio se trafostanice prije 10 godina i Elektre i priprema gospodarske zone u kojem se vizionarski gledalo. Međimurska županija danas je jedno veliko gradilište, uskoro će to postati Općina Selnica. Napomenuo je kako će se i dalje zalagati u Zagrebu da što više sredstava lijeva u Međimurje.

MATIJA POSAVEC istakao je važnost Markova da je sastavni dio obilježavanja Dana Međimurske županije. Rekao je da se pohvale ne moraju upućivati izvršnoj vlasti za uspjehe bilo koje općine, jer je to obaveza županije, a nadasve kada se radi o ravnomjernom razvoju Međimurja. Razvoj i izgled današnje Selnice rezultat je isključivo vas mještana ove općine. Možete biti ponosni na učinjeno. Moramo se okrenuti privlačenjem europskim sredstvima, a proračun koristiti za kvalitetniji život naših ljudi. Županija je pomagala dosada i nadalje će, a među prvim akcijama najavljujem rješavanje autobusne postaje.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su Ženska vokalna skupina „Sveti Marko“ i solo interpretacijama Ante Vičević (84-godišnji otac načelnika općine), uz klavirsku pratnju Lare Škvorc.

Na kraju Svečane sjednice, članovi Općinskog vijeća svoju složnost iskazali su zajedničkom fotografijom. 

(Rajko Dobošić)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*