medjimurjepress@gmail.com

Postavljena spomen-ploča u znak sjećanja na Stanka Štefoka

Povodom stote obljetnice odcjepljenja Međimurja od mađarske države i pripojenja Hrvatskoj te u znak sjećanja, na obiteljskoj kući Stanka Štefoka, hrvatskog rodoljuba, člana Narodnog Vijeća za Međimurje i govornika na Velikoj narodnoj skupštini 1919. godine, u Donjem Kraljevcu je postavljena spomen-ploča.

Svečanost otkrivanja organizirali su Općina Donji Kraljevec i Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, a nakon izvođenja himne koju su izvele članice Udruge „Pjesma“, skupu su se obratili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te predsjednik Ogranka Matice hrvatske Ivan Pranjić istaknuvši povijesni značaj i važnost očuvanja uspomene na značajne događaje i ljude koji su ih obilježili. Događaju su prisustvovali članovi obitelji Stanka Štefoka i brojni mještani.

Velika narodna skupština u Čakovcu bila je jedna od najvažnijih događaja za hrvatsko stanovništvo u Međimurju na kojoj je sudjelovalo preko 10 000 ljudi, a Stanko Štefok bio je član Narodnog vijeća za Međimurje i govornik na Velikoj narodnoj skupštini održanoj 9. siječnja 2019. godine na kojoj donesena Rezolucija o odcjepljenju od Mađarske i pripojenju Hrvatskoj. Spomen-ploča postavljena je u znak sjećanja svim budućim hrvatskim naraštajima na veliki doprinos Stanka Štefoka, ali i kao podsjetnik na događaj koji je odredio povijest Međimurja.

(e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*