Pribislavec: Pomoć roditeljima za novorođenu djecu

Na trećoj sjednici Općinsko vijeće općine Pribislavec krajem prošle godine,  na prijedlog predsjednika Općinskog vijeća, donijelo je odluku o pomoći roditeljima za novorođenu djecu na području Općine.

Pomoć će se isplaćivati u jednokratnom iznosu od 500,00 kuna u vidu darovne kartice, a moći će se iskoristiti isključivo kod pravne / fizičke osobe sa kojom će Općina sklopiti Ugovor. Mjera je stupila na snagu 1.siječnja 2018. godine te se primjenjuje na djecu rođenu nakon tog datuma.

Amandmanom predsjednika vijeća podnesenim na prijedlog proračuna za 2018. godinu za ovu mjeru potpore osigurana su sredstva u proračunu.

Želja je pomoći svim roditeljima s područja Općine te potaknuti demografsku politiku, koja daje loše rezultate na teritoriju cijele Hrvatske.

Na web stranicama www.pribislavec.hr u kratkom roku biti će objavljeni uvjeti kako i na koji način će se darovne kartice moći podići i koristiti.

Umoljavaju se roditelji da se u što kraćem roku nakon rođenja djeteta jave u prostorije Općine te da ostvarite pravo na korištenje ove mjere.

Predsjednik Općinskog vijeća

Matija Ladić

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*