Situacija u Selnici kulminira pismom načelnika općine stranačkim čelnicima

Politička (ne)kultura koja nije zapamćena u Selnici

Poštovani,

-predsjedniče NS-reformisti gosp. Baksa

-tajnice NS-reformisti gospođo Sabol

-koordinatore NS-reformisti gosp. Šalamon

-gospođo Herman

S obzirom na događanja na dva zadnja Općinska vijeća Općine Selnica i opetovanim napadom gđe. Jagarinec- Sić obraćam vam se sa svojom odlukom.

Podsjetit ću vas da ovo nije prvi put i da sam nakon nemilih događaja razgovarao s dotičnom gospođom i samo je zamolio da krenemo dalje bez ikakvih scena i predstava.

Prije svega kratko ću se vratiti unazad i napomenuti da sam mjesto načelnika dobio isključivo svojim zalaganjem hodajući od kuće do kuće što je i polučilo rezultat. Tada od stranke HNS nisam imao javnu podršku zbog situacije u Selnici gdje je koalicija koja se borila za vlast na nivou županije imala dva kandidata za načelnika. Nisam to nikada prihvatio kao normalno, ali sada to nije ni važno. Kakva je bila pomoć i snaga gospođe Sić najbolje je rekla članica stranke na prvom sastanku nakon izbora 2013.: “Marija, nisi se trudila i išla po kućama kao načelnik, a sada bi svi sebi preuzimali zasluge.” Mjesni odbor u kojem redovito gubimo izbore je upravo Zebanec gdje gospođa Sić ima prebivalište. Znakovito je da sam kao načelnik tamo dobio 2/3 glasova, a da nam je lista za MO izgubila.

U reformiste sam isključivo ušao zbog poštovanja prema g. Čačiću i onome što je napravio za Hrvatsku, odnosno zbog njegovog rada i onoga što je ostaje iza njega, a to su autoceste i poticanja stanogradnja između ostalog. Možda se mi u nekim stvarima i ne slažemo, ali mi nikad nije rekao što smijem govoriti, a što ne. Uvijek je dao savjet i uvijek je bio spreman na pomoć i to ne riječima biti će nego je to bilo uvijek sada i odmah.

Tim prelaskom neću vas previše zamarati, a gospođa Herman zna najbolje kakvu sam kalvariju prošao kao i moja obitelj tih prvih 6 mjesecu u reformistima koliko prijetnji , ucjena i svega ostalog što nikome ne želim.

Rezultat zadnjih izbora pokazao je da sve nije bilo uzalud i krenuo sam dalje. Prvi napadi Marije Jagarinec- Sić i ekipe koja se okrenula protiv mene u Selnici prošli su pa su se neki akteri već vraćali i molili me za razgovor . Obavio sam te razgovore iako izgubljenog povjerenja više nema i nadao se da ću biti ostavljen na miru. Nisam htio pretjerano izlaziti u javnost, ali nakon zadnja dva vijeća sada jasno kažem dosta je.

Vijeće održano 17.7.2018. godine, na kojem nisam bio nazočan, prošlo je u klevetanju i širenju tračeva što nisam mogao vjerovati dok sam čitao. Na to vijeće napisao i svoj osvrt koji je priložen u materijalima na vijeću održanom 17.8.2018. godine.

Priklonila se gospođa Sić gosp. Živčecu tj. onom protiv koga smo se svi ostali borili kako bi ona ostala zamjenica. Ovakva sjednica nema veze s političkom kulturom i nije zapamćena u Selnici bez obzira na odnose i stanje kakvo je nekada bilo u općini. Nikada u svojem političkom stažu nisam išao vrijeđati protivnika već samo ulazio u razgovore argumentima.

Jučer na vijeću osim što me gosp. Živčec naziva bijednikom bahatim, bedakom ponovno se gospođa Sić priklanja njemu i tvrdi kako je prethodno vijeće bilo sasvim u redu ustanovivši kako se ja na nju samo derem što nikad nisam.

Sve ovo predugo traje od napada njenog supruga na mene dva puta, prvi napad porukama prešutio sam, drugi je izašao u javnost, nastavila je ona kod promjene vijećnika koje je izvršeno prema zakonu i nije bilo potrebe za cirkusom koji se napravio.

Bojkotirala je Dan pikača iako je dva puta viđena kako prolazi uz mjesto događanja, a što je još zahtijevala to neću navoditi.

Poštovani svi, sada kažem:” Dosta je.” Svi dobro poznate moj karakter i nemojte me uopće pokušati ubijeđivati u suprotno. Jasno je: ili će gospođa Sić biti izbačena iz stranke zajedno sa suprugom ili odlazim ja. Policija je obaviještena o porukama gospodina Sića koje mi je upućivao i htjeli su pokrenuti postupak protiv , ali nisam želio.

Gospođi Sić oduzet ću prava da obavlja neke dužnosti koje je obavljala do sada jer povjerenja više nema i ne namjeravam trošiti svoje zdravlje na osobu koja mi može ponovno zabiti nož u leđa kao što je to već učinila.

Očekujem da Predsjedništvo sazovete što prije i da donesete odluku. Ja će vašu odluku poštivati, a sa svima vama ostati kolega kao i do sada.

Protiv gosp. Živčeca slijedi moja tužba , a razloge ćete naći u priloženom zapisniku sa 9. sjednice vijeća održane 17.7. 2018. godine, mojem osvrtu i zapisniku sa 10. sjednice vijeća održane 17.8.2018.

Politika je prljava, meni je to jasno, ali ja moram zaštiti sebe i svoj dignitet.

Molim vas uzmite vremena i pročitajte navedeno.

Pozdrav,

Ervin Vičević

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*