Sjajna atmosfera na otvorenju sportske dvorane u Orehovici

Nakon 12 godina od polaganja kamena temeljca mještani Orehovice dobili su jednu od najmodernijih školsko-sportske dvorane u Orehovici. Boljeg početka  obrazovne godine 2018/2019. nisu mogli poželjeti. 

Iako je Međimurska županija na čelu s županom godinama vodila teške financijske pregovore s ministarstvima, ali i svojim proračunom, danas na otvorenju župan Matija Posavec posebno je naglasio imena onih na kojima je bio najveći teret i koji su živjeli za ostvarenje ovog projekta. To su bivši ravnatelj škole BRANKO SUŠEC, danas županijski pročelnik i sadašnji načelnik FRANJO BUKAL.

Veličini današnjeg puštanja u u porabu sportske dvorane i šest učionica,  nazočili su BLAŽENKA DIVJAK ministrica znanosti i obrazovanja, PREDRAG ŠTROMAR potpredsjednik Vlade i ministar, predstavnici ministarstva regionalnog razvoja, saborski zastupnici, načelnici općina, predstavnici policije, politička i društvena elita Međimurja. 

Zgrada sportske dvorane sa aneksom od šest radionica za jednosmjensku nastavu započela je 2006. godine kad su izgrađeni temelji i temeljna ploča. Gradilište za školu i dvoranu te prilaznu cestu osigurala je sama Općina Orehovica.

Nakon toga se do 2015. nije našao izvor financiranja za nastavak gradnje. Tijekom 2015. godine zbog programa predškole preprojektiranjem su dodane još dvije učionice te se pristupilo nastavku izgradnje prema osiguranim sredstvima. Zgrada je dovršena i opremljena u kolovozu 2018. godine.

OŠ Orehovica danas ima 308 učenika. Škola već niz godina privlači sredstva iz raznih natječaja kojima se ostvaruju ciljevi Nacionalne strategije za obrazovanje Roma. Danas je prepoznata kao primjer dobre prakse u radu sa učenicima romske nacionalne manjine i njihovoj integraciji u širu društvenu zajednicu. U ovoj školskoj godini škola je u eksperimentalnom programu “Škola za život” te provodi program predškole i produženog boravka za učenike romske nacionale manjine- istaknuo je u svom uvodnom govoru ravnatelj škole Željko Krištofić-

Ukupno iz svog proračuna Međimurska županija izdvojila je 9.045.317,46 milijuna kuna, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 2.199.832,31, Ministarstvo regionalnog razvoja 3.850.000,00 kuna te Općina Orehovica 461.455,00 kuna. Tako dolazimo do brojke od 15.556.604,77 milijuna kuna.

U popratnom programu sudjelovali su Karolina Matjašec učenici OŠ Orehovica, a prikazan je kratki video film te predstavljena pjesma posvećena Orehovici.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*