medjimurjepress@gmail.com

Središnji događaj Općinskog vijeća Općine Sveta Marija

Brojnim kulturnim, sportskim i vjerskim događanjima i manifestacijama obilježavaju se Dani Općine Sveta Marija, koji završavaju na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza. Središnji događaj svečana je sjednica Općinskog vijeća održana 8. kolovoza u punoj dvorani tamošnjeg Doma kulture

Gostima je dobrodošlicu zaželjela i načelnica Đurđica Slamek, prisjetivši se brojnih realiziranih projekata ali i onih koji su u fazi realizacije. „Završili smo obnovu zgrade javne namjene, odnosno „Zadruge“ u Donjem Mihaljevcu te nam je preostalo još samo izvođenje fasade. Izrađen je i dio pješačko-biciklističke staze uz kanal HE Dubrava, a ove godine namjeravamo izraditi projektnu dokumentaciju za drugi dio staze. U Svetoj Mariji završili smo dogradnju i sanaciju mrtvačnice uz financijsku pomoć Međimurske županije. Dograđen je i dječji vrtić, čime smo stvorili uvjete za prihvat jasličke skupine. Završili smo projekt izgradnje prometnice od Svete Marije do željezničke stanice u Donjem Mihaljevcu te investirali u LED rasvjetu.“, kazala je načelnica Slamek dodavši kako predstoji izgradnja vidikovca u sklopu projekta Centar izletničkog turizma. Ujedno je zahvalila Međimurskoj županiji što je projekt kandidirala na natječaj Ministarstva turizma, što je općini donijelo 400.000,00 kn. U tijeku je nadogradnja općinske zgrade, a projekt Aglomeracije trebao bi započeti početkom listopada. Načelnica Slamek ovom je prilikom izrazila dugogodišnju želju općinskog vodstva ali i svih mještana – izgradnju školske sportske dvorane, čime bi se dobile i dvije nove učionice, što je jedan od kriterija za uvođenje jednosmjenske nastave.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je mještanima Dan općine te posebno pohvalio to što općinska vlast podupire izvrsnost kod učenika jer kako kaže, oni su budućnost Svete Marije i Međimurja. „Jedino ulaganje u obrazovanje je ulaganje u našu budućnost i zato hvala na dobrom radu svim učiteljicama i učiteljima, profesoricama i profesorima, a potom i učenicama i učenicima koji osvajaju brojne nagrade. Imamo 30 državnih prvaka, čime se itekako ponosimo. Sve ono što radimo u obrazovanju, od izgradnje školskih dvorana i obnove škola, do financiranja udžbenika i prijevoza,  iznimno je važno i svaka kuna nam se višestruko vraća. Zato ćemo u suradnji s načelnicom Slamek pripremiti projektnu dokumentaciju i iduće godine krenuti u ostvarenje dugogodišnjeg sna – izgradnju školske sportske dvorane u Svetoj Mariji.“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Nagrade, zahvalnice i priznanja

Sjednica je bila prilika da se nagrade oni koji su svojim radom, trudom i zalaganjem pridonijeli boljitku Svete Marije. Priznanje Općine Sveta Marija dodijeljeno je ekipi seniora SRK „Klen“ Sveta Marija povodom osvajanja 1. mjesta na Prvenstvu lige Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u disciplini plovak u 2018. godini. Priznanjem je povodom 100 godina osnutka i neprekinutog rada nagrađen Crkveni zbor „Sveta Cecilija“, ali i Kulturno umjetničko društvo „Ivan Mustač-Kantor“.

Zahvalnica Općine Sveta Marija dodijeljena je Vatrogasnom podmlatku i mladeži DVD-a Donji Mihaljevec, za osvojenih 12 prvih mjesta, 5 drugih mjesta i 2 treća mjesta na natjecanjima za vatrogasnu mladež i pomladak na području Međimurske i Varaždinske županije tijekom 2018. godine.

Novčanom nagradom nagrađeni su učenici koji su sve razrede osnovne škole završili s odličnim uspjehom: Tin Hertelendi, Anđelina Kečkeš, Iris Peter, Izabela Stanko te Gabriel Kvakan, koji je ujedno i učenik generacije. Novčanu nagradu ostvarila je i Judita Herc za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture, a za 2. mjesto na županijsko Natjecanju u šahu nagradu su primili Izabela Stanko, Dora Papak, Hana Bartolić, Katarina Kostel i Ana Horvat. Tino Panić nagrađen je za osvojeno 2. mjesto na karate natjecanju Međužupanijskih liga, a Tena Panić za osvojeno 2. mjesto na Međunarodnom natjecanju „Mladi Padovec“ u disciplini – klavir. Pravo na novčanu nagradu ostvarila je i Nikolina Ban, učenica srednje medicinske škole koja je u školskoj godini 2018/2019. ostvarila prosjek ocjena 5,0, dok su Ana-Marija Horvat, Josip Mihalac, Luka Mustač i Patricia Zadravec redovni studenti čiji je ukupni prosjek ocjena na studiju u akademskoj godini 2017/2018. bio veći od 4,5. Pravo na novčanu nagradu ostvarila je studentica Lara Poljak, dobitnica rektorove nagrade u navedenoj akademskoj godini, a posebnom nagradom nagrađen je Vlado Mustač za izuzetan doprinos uređenju Ribičkog parka u Svetoj Mariji.

Uz članove Crkvenog zbora “Sveta Cecilija”, svojim je nastupom svečanost uveličao i Mario Mustač iz Donjeg Mihaljevca.

(i.k.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*