Međimurje Press
Općine

Svečano u Općini Gornji Mihaljevec!

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Međimurske županije – ogranak Gornji Mihaljevec organizirao je u petak, 5. kolovoza 2022. godine svečano obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

Svečanost obilježavanje započelo je kod centralnog križa na mjesnom groblju u Gornjem Mihaljevcu, gdje su članovi udruge „VETERAN“ – društvo branitelja Domovinskog rata, položili cvijeće i zapalili svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Obilježavanje se nastavilo svečanom misom za Domovinu u župnoj crkvi Svete. Katarine djevice i mučenice u Gornjem Mihaljevcu koju je predvodio vlč. Mislav Mikac, u koncelebraciji s bivšim župnikom Župe sv. Katarine dj. mč. Ivanom Vugrinčićem, te je u nadahnutoj propovijedi posebno istaknuo: „ Prigoda je da Bogu zahvalimo za slobodu i da odamo počast žrtvama Domovinskog rata. Prigoda je da zahvalimo i živim braniteljima koji su izložili svoje živote u obrani Domovine.“

Posebno svečani ton misnom slavlju dao je pjesmom župni zbor pod vodstvom Danice Gašparec. Župni zbor je svojom zlatnim glasom ojačala Evelin Novak, sopranistica svjetskog glasa, koja je posebno nadahnuto solo izvedbom otpjevala Hrvatsku himnu na kraju svete mise.

Svečanost se nastavila ispred raspela („Krist iz Farkašića“) gdje su zapaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. U prigodnoj riječi predsjednik UDVDR, podružnice Međimurske županije, ogranka Gornji Mihaljevec, dragovoljac Domovinskog rata, Franjo Kovačić, prisjetio se ponosa i slavnih dana VRO „Oluja“ te iskazao zadovoljstvo što je u Općini Gornji Mihaljevec, obilježavanje ovog dana postala tradicija.. Pri tom je zahvalio svima koji čuvaju dignitet i tekovine Domovinskog rata jer to je zalog bolje i sretnije budućnosti budućih generacija.

Okupljenima se potom prigodnim riječima obratio načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec, te je okupljenima čestitao Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

Potom je u organizaciji UDVDR – podružnica Međimurske županije ogranak Gornji Mihaljevec u suradnji s vlč. Mislavom Mikacom priređen prigodni domjenak.

Željko Tomašić

Predsjednik Društva VETERAN

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja