medjimurjepress@gmail.com

Svečanost polaganja kamena temeljca za dječji vrtić u Selnici

Na lokaciji budućeg dječjeg vrtića, na adresi Bukovčak 1 C, danas je u Selnici održana svečanost polaganja kamena temeljca kojoj uz uz mnogobrojne žitelje općine nazočili saborski zastupnik Dražen Srpak, župan Matija Posavec, njegova zamjenica Sandra Herman, Vjeran Vrbanec predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a u  funkciji izaslanika ministra gospodarstva Darka Horvata.

Cjelokupna investicija iznosi 10,7 milijuna kuna od čega je od europskih sredstava osigurano 7,4 milijuna kuna, dok će se  ostatak nadoknaditi kreditom HBOR-a s najmanjom kamatom od 1,9 % , sve da bi zatvorila financijska konstrukcija i da bi se ispoštovalo pravilo Europske unije. Vrtić bi se morao izgraditi za 12 mjeseci, a izvođač radova je tvrtka Team d.d. koja je bila najpovoljnije od pet ponuda putem transparentne javne nabave. Vrtić će imati četiri grupe od čega dvije jasličke, ato znači da naša djeca više neće morati odlaziti u druge gradove i općine.

Načelnik općine Ervin Vičević je najavio još jedan projekt, a to je izgradnja Vatrogasnog dom u Selnici, čija bi gradnja trebala početi tijekom iduće godine.

Uz prigodan program tamburaške sekcije KUD-a “Selnica” te polaznika dječjeg vrtića i govornike, početak radova posvetio je županik Tomislav Leskovar.

Okupljenima se obratio i načelnik općine, a njegovo izlaganje možete pročitati na linku dolje.

Govor načelnika Općine Selnica

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*