Opremanje Doma zdravlja Čakovec

Danas je u Maloj vijećnici Međimurske županije obavljeno potpisivanje Ugovora za nabavu dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme za Dom zdravlja u Čakovcu, vrijedne 4,3 milijuna kuna.

Potpisivanju su nazočili župan Matija Posavec, ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić voditeljica projekta Mateja Hranjec Varga, pročelnik UO za društvene djelatnosti Branko Sušec, zamjenica pročelnika i voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić Grlač, dr.Marija Gluhak medspec. obiteljske medicine.

Projekt se financira u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“. Od toga 85% otpada na EU, a 15% na Međimursku županiju.

Temeljem uspješno završenog otvorenog postupka javne nabave u vrijednosti 4,3 milijuna kuna za ukupno 678 komada opreme stekli su se uvjeti za sklapanje ugovora za 7 grupa.

To su ginekološka oprema , informatička oprema, stomatološka oprema, bolnički namještaj, oprema vezana za EKG, instrumentarij i ostala dijagnostičko-terapijska i medicinsko tehnička oprema.

Potpisnici ugovora opreme su Madexpert Zagreb, 36 info Strahoninec, Dental grupa Umag, Midea Zagreb, Medical intertrade Sveta Nedjelja i Festta Zagreb.

Ravnatelj Branko Vrčić zahvalio je REDE-i i Međimurskoj županiji na maksimalnoj pomoći oko nabavke opreme, napomenuvši kako je cijeli proces bio dugotrajan i temeljit. Dr. Marija Guhak ispred koncesionara rekla je kako će ova oprema koristiti građanima Međimurja, a sve s ciljem da bi se smanjilo uključivanje u sekundarnu zdravstvenu zaštitu i kako bi se rasteretio taj sustav.

Župan Posavec istaknuo je ulaganje u zdravstvo u dva segmenta. Županijsku bolnicu kao sekundarnu zaštitu i Dom zdravlja kao primarnu zdravstvenu zaštitu. Vrijednost ovog projekta za koji se danas potpisuju ugovori iznosi 7,6 milijuna kuna. Nakon ovoga kandidiramo nove projekte prema Europskim fondovima. Gotovo 20 ambulanti na našem području imati će uz baznu opremu i nadstandard.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*