medjimurjepress@gmail.com

Ponos Međimurja i ponos Hrvatske, naše „Tete pričalice“

„Ponos Hrvatske“ nagrada je namijenjena ljudima koji svojim djelima i nesebičnošću stvaraju pozitivno ozračje u široj zajednici te potvrđuju ljudskost kao jednu od trajnih vrijednosti, a dodjeljuje je  Hrvatska radiotelevizija, udruga Ponos Hrvatske i dnevni list 24 sata.

 

Ponos Međimurja je i ponos Hrvatske, a to je Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID koja već više od dvije godine provodi volonterski program „Pripovjedači priča za laku noć“.  Tete i stričeki pričalice, svaki dan bez obzira na vikende ili praznike, mališanima na Odjelu pedijatrije čitaju priče za laku noć. U protekle dvije godine u Čakovcu se izmijenilo oko 60 teta i stričeka pričalica, a nagradu Ponos Hrvatske preuzela je koordinatorica programa za Međimurje Maja Baksa.

Pored Čakovca u volonterski program „Pripovjedača/ica priča za laku noć“ uključeni su i gradovi Rijeka, Pula, Split i Zagreb.  Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je dijelu tima „Teta pričalica“ koji je nazočio dodijeli nagrada Ponos Hrvatske, a slijedećeg četvrtka će ih i primit kako bi im zahvalio što mališanima  na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec uljepšavaju svakodnevicu.

MORANA KIŠ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*