Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, referalni je centar i škola bez nasilja, prepoznatljiva po učenicima koji su ravnopravni dio društva te profesionalnim i dobrim ljudima koji stalno rastu na osobnom i stručnom planu. Poticajno okruženje te tim educiranih djelatnika koji rade i brinu o naraštajima mladih, polaznicima ove škole, drugi su dom i mjesto sigurnosti gdje se uči, odgaja i obrazuje učenike za suživot u zajednici, samostalnost te doprinos društvu. To je samo mali dio onoga što ova ustanova predstavlja, njihovo djelovanje mnogo je šire i obuhvatnije te nije vezano samo uz nastavu u učionicama i radionicama, već mnogo pažnje polažu terenskoj nastavi i učenju iskustvenim putem.

Jedan vid takve edukacije, bio je posjet učenica i učenika 7. razreda s profesoricama Eminom Braniša i Marijom Soldo  Međimurskoj županiji, kao temeljnoj instituciji u Međimurju te upoznavanje s njenim ustrojem i djelatnostima. Ovom ih je prigodom u Maloj vijećnici, dočekala viša stručna suradnica za prosvjetu i kulturu u UO za društvene djelatnosti, Blaženka Novak te im kratko ispričala na koji način stručne službe i upravni odjeli te župan rade za bolji i kvalitetniji život svih žitelja, pa tako i njih samih.

Uz mnogobrojna pitanja najznačajnije je ipak bilo ono o izgradnji njihove nove škole kako bi iz ovog prostora koji već niz godina ne zadovoljava njihove potrebe, preselili u prostore s više kapaciteta čime bi im se omogućio još bolji i kvalitetniji rad te veći stupanj razvoja svakog pojedinca unutar Centra. „Kao i do sada Županija i Grad kao osnivač, u okviru svojih ovlasti podupiru te su aktivni dionici u procesu realizacije ovog projekta, značajnog  za učenike Centra i cijelu zajednicu, što dokazuje i činjenica kako se radi o strateškom nacionalnom projektu, te pronalazimo metode i načine kako bi on zaživio u što je mogućem kraćem roku“, rekla je Novak na kraju druženja sa sedmašima.

(j.b.)