Međimurje Press
Politika i društvo Županija

Poštovani gospodine Novak – NE populizmu!

Priopćenje vijećnika Reformista u Skupštini Međimurske županije Ervina Vičevića

Kao vijećnik Županijske skupštine odgovaram na Vaše navode i neistine izrečene tijekom jučerašnje pressice. Klubovi vijećnika NISU donosili odluke (osim možda Vašeg kluba mada sumnjam ) . Vaši zamjenici su Vas upozorili da će ovakvo podizanje naknada izazvati negativnu reakciju kod građana. Na odboru za financije (kojeg sam i član) objasnili ste da se naknada treba izravnati sa susjednim županijama i kako imamo naknade među najnižim ako ne i najniže u RH. Meni osobno ste rekli da Vam je u prošlom sazivu na skupštinu dolazilo malo ljudi upravo zbog preniske naknade. Sada se posipate pepelom i sada želite postati dobrotvor i prodavati maglu o humanosti.

Pa ako stvarno želite napraviti nešto pametno donesite odluku o vraćanju naknada na stare iznose i pomognimo tim iznosom (župan je naveo kako se radi o cca 300 tisuća kuna) neki kvalitetan projekt ili podijelimo udrugama na posebnom natječaju.

Što se mene tiče, iskreno, neću od svoje naknade dati dio. Dat ću je svojoj obitelji pa će tako bar malo nadoknaditi svo ono vrijeme koje ne provodim s njima, jer da podsjetim neki su u saboru dobivali naknadu za odvojenost od obitelji iako nisu imali obitelj?!

Svoje obveze vijećnika i dalje ću ispunjavati i biti prisutan kamo me se pozove prema mogućnostima s obzirom da zbog obveza na općini gotovu sam svaku subotu pa i nedjelju prisutan ili na skupštinama ili na ostalim događanjima kojih na sreću sada ima puno u općini Selnici.

Vašu ideju o tome kako skupština treba postati tijelo koje će raspravljati i donositi odluke vezane uz županiju apsolutno podržavam, a posebno stav da vijećnici ne budu mašinerija za podizanje ruku.

Vijećnik Međimurske županije

Ervin Vičević

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja