Potpisan “međimurski” ugovor o održavanja županijskih i lokalnih cesta

Posao održavanja cesta putem javne nabave povjeren međimurskim tvrtkama

U Maloj vijećnici Međimurske županije danas je potpisan dvogodišnji Ugovor o izvođenju radova redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta sukladno odrednicama Zakona o cestama te Pravilniku o održavanju i zaštiti javnih cesta, težak oko 34 milijuna kuna. 

Uz župana Međimurske županije Matija Posavec, ugovor su potpisali ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini, vlasnik tvrtke Pavlic-asfalt-beton Zvonimir Pavlic i predsjednik Uprave tvrtke TEGRA-e d.o.o. Ivan Kolarić.

Ljerka Cividini naglasila je kako će se u održavanje prometnica utrošiti 17 milijuna kuna godišnje u sklopu redovnog održavanja.  tu je i program rada zimske službe u vrijednosti 3 milijuna kuna, a novost je u nabavci soli koja će se sada nabavljati putem tih tvrtki, a ne od Hrvatskih cesta. Radovi održavanja sastoje se od gotovo 10 cjelina, a zajednica odabranih ponuditelja ima iskustva u tom poslu. ŽUC ima 450 km i županijskih i lokalni cesta na području cijele županije, dok cestama na području grada upravlja Grad Čakovec.

Zvonimir Pavlic je naglasio kako je njegovoj tvrtki taj posao važan. Nalaže velika ulaganja posebno strojeva za zimsku službu.

Ivan Kolarić rekao je da taj posao osigurava kontinuitet zaposlenost dio kapaciteta obje tvrtke. Razina održavanja cesta u Međimurju je iznad standarda u Hrvatskoj, a time i povećana sigurnost u prometu. Očekujemo da ćemo prema novom Zakonu o javnim cestama moći realizirati i dulje ugovore. Ovako živimo u stalnoj neizvjesnosti, od investicija, ulaganja, do vremenskih uvjeta. Optimalni ugovor u našim prilikama bio do 7 godina. Takvi prijemri u Europi dostižu realitet do 25 godina. Naime, ni jedan stroj ili mehanizacija ispod tih godina ne može se amortizirati.

Matija Posavec naglasio je potrebu ulaganja u cestogradnju. Danas se najviše radi na paralelenoj cesti Varaždin-Čakovec dužine 6,5 km, jer preko Nedelišća, Pušćina, Kuršanca, dnevno, prema zadnjim mjerenjima, prelazi i preko 20 tisuća vozila. Spreman je i projekt Hrvatskih cesta za adaptaciju ceste Štefanec-Mala Subotica-D.Pustakovec. ŽUC povlači sredstava iz europskih fondova i radi dobre projekte za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa. Tako je u pripremi traka ili staza Vratišinec-Peklenica ili Hodošan-D.Kraljevec. Današnjim potpisivanjem ugovora osigurali smo da međimurski novac ostane u Međimurju, ali i veću optimalizaciju u vremenu i prostoru u slučajevima bilo kakvih potreba ili sanacija.

(rd)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*