Potpisani koncesijski ugovori u zdravstvu

U Maloj vijećnici Međimurske županije, danas su potpisani koncesijski ugovori između koncesionara u zdravstvu i županije.

Međimurska županija tako je uz suglasnost Ministarstva zdravstva dala koncesije za obavljanje javno zdravstvene službe za 8 koncesionara. To su Sanja Vrban, Kristina Božić, Damira Janžek, Andreja Belić, Marko Cvijović,  Željka Lovrić, Kristina Poljski i Biserka Poje Jelenić.

Ugovore na 10 godina potpisao je župan Matija Posavec, uz nazočnost Branka Sušeca prof. pročelnika za Upravne poslove županije i pomoćnica pročelnika Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić-Grlač, prof.

Kako je naglasio župan Matija Posavec, ovo je poslovni odnos koji mnogo znači kada razmišljamo i govorimo o sustavu zdravstvene zaštite u Međimurju. Naša strategija je podići našu zdravstvenu skrb na što višu razinu. Tako zadržavamo mlade liječnike kod nas. Isto tako nema više čekanja, zdravstvenu zaštitu mogu dobiti svi stanovnici diljem Međimurja. Dom zdravlja tim liječnicima nudi školovanje, edukaciju, posao, stanove i to je jedna srednjoročna sigurnost. Dobivena su sredstva iz EU fondova za 4 specijalizacije i to ginekologije, medicine rada, obiteljske medicine i pedijatrije. Dežurstvo Doma zdravlja od 1. svibnja bit će u Paviljonu broj 3. čakovečke bolnice koji je kompatibilan s potrebitim pregledima. Prvi u Hrvatskoj u okviru Doma zdravlja imamo Registar palijativne skrbi, što znači da spajamo primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu. Dobili smo odobrenje da imamo i moderni palijativni tim koji ćemo razvijati dalje. Nova zgrada Doma zdravlja je najveći kapitalni projekt, a slijedeći tjedan ide objava javnog natječaja u vrijednosti 8,9 milijuna kuna za radove unutarnjeg uređenja. Stiglo je 7,5 milijuna iz fondova EU-zaključio je Posavec.

Branko Sušec napomenuo je da današnji potpisnici nisu “čisti” privatnici, već javni zdravstveni djelatnici i ugovorni subjekti HZZO-a.

Sonja Tošić Grlač istaknula je da je vjerojatno jedina u Hrvatskoj koja potpisuje koncesijske ugovore. To je dobra suradnja sa Ministarstvom zdravstva i Domom zdravlja. Druge županije nemaju dobro organizirane takve mreže. Liječnici koji su bili dosada u Domu zdravlja tako mogu otvarati privatne ordinacije. U Međimurju danas je oko 120 koncesionara u zdravstvu.

U ime koncesionara obratile su se Krisitna Božić i Kristina Poljski koje su se zahvalile Međimurskoj županiji na kontinuiranoj brizi o zdravstvenoj skrbi.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*