medjimurjepress@gmail.com

Potpore pretendentima koji već ili tek žele razvijati međimurski turizam

TURISTIČKE POTPORE ZA 2020. GODINU

U Rekreacijskom centru DG Sport u Prelogu danas kasno poslijepodne župan Međimurske županije Matija Posavec uručio je ugovore korisnicima bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije za 2020. godinu. Uz Sandru Herman, predsjednicu povjerenstva za dodjelu sredstava dodijeljeno je 22 ugovora u vrijednosti 400.000 kuna. Raspon dodjele je od 10.000 do maksimalno 40.000 kuna. 

Najveći iznos putem natječaja dobio je OPG Milivoj Kosi, prvenstveno za kuhinjsku opremu registriranog izletišta te građevinske radove kao preduvjet za otvaranje dovršenih smještajnih kapaciteta. Tom prilikom je rekao da povezuje proizvodnju i ugostiteljske usluge. Sredstava su značajna, koristim i državna sredstava, a ulažem i sam. Ovim projektom vjerujemo u veću uspješnost i poticaj našeg gospodarstvu, ali i kontinentalnog turizma.

Među dobitnicima je i Marina Prelog i to za nabavu pontona koji će služiti sportašima i rekreativcima vodenih sportova. Joco Gradečak preuzeo je ugovor i naveo da na jezeru uskoro očekuje uz glisere i jedra te što više vezova.

Već dugi niz godina Međimurska županija vrlo strateški promišlja razvoj turizma. Zadnjih godina Master planom koji završava ove godine. Ono što raduje je da ljudi koji su već dobili naše potpore ponovno apliciraju jer puno investiraju i sami ulažu. U ovom trenutku imamo 12% više dolazaka i booking za sljedećih nekim mjeseci – istakla je Sandra Herman.

Svake godine vraćaju nam se turisti i stalno vide nešto novo, slobodno mogu reći u Međimurju, zelenoj oazi srcua Europe – pridodao je župan Posavec i napomenuo kako je dodjela današnjih sredstava tek dio ulaganja u naš turizam  što je vidljivo svakom Međimurcu.

Među dobitnicima ugovora našli su se i:

Shankeri d.o.o. iz Strahonica, City projekt d.o.o., DG Sport d,o,o,, MU-DRA, PGGeler j.d.o.o.,OPG Spomenka Bacinger, Ranko Klajn,  TZ Općine Sveti Martin na Muri, Lea Novak, Siniša Šajnović, Josip Hren, Željko Cimerman, Nenad Novak, Damir Trstenjak, Sanja Marciuš, Marijana Oletić, OPG Marijan Hren. Jakopić d.o.o., Mario Valkaj, Eko-projekt j.d.o.o.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*