Povelja slobode „Malih građana“ stigla i u Međimursku županiju

I ove školske godine na Državnoj smotri Građanskog odgoja i obrazovanja – Projekt građanin, predstavili su se i učenici izvannastavne aktivnosti „Mali građani III. Osnovne škole Čakovec“. Boje svoje škole i Međimurske županije predstavljali su maleni genijalci u pratnji učiteljice Zdenke Novak, koji su odlučili nakon svog uspjeha posjetiti i Međimursku županiju gdje ih je dočekala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Dječja kreativnosti opisana u „Povelji slobode“

Polaznici „Malih građana“ na vrlo kreativan i interesantan način opisali su  legendu s kojom mnogi Međimurci nisu upoznati, s ciljem kako bi se ona prenosila i budućim naraštajima, te nizom prijedloga i ideja o „Povelji slobode“ ponovo zaživjela u našem kraju. Dječja radoznalost, mašta i kreativnost potaknuli su izradu suvenira, letaka te postavljanje ploče uz važne institucije diljem Međimurja. To su samo neke od niti vodilja koje su potaknule učenike da pomoću mentalnih mapa u obliku veselih plakata opišu svoje prijedloge u edukaciji lokalne zajednice.

U 20-minutnom izlaganju, zamjenici su demonstrirali portfelj i dokumentacijske mape, a tom im je prilikom obećala pomoć i potporu Međimurske županije u njihovim budućim aktivnostima i daljnjoj razradi projekta. Tako će ovom prilikom jedan, ali izuzetno vrijedan projekt malih građana uskoro biti predstavljen i široj populaciji. Kako je napomenuto, na samom projektu „Povelja slobode“  učenici su naporno radili i provodili istraživanja tijekom cijele školske godine, a prilikom svoje prezentacije pokazali i zavidno znanje o svojoj županiji. Prekrasno i inspirativno druženje, učenice i učenik malih građana zabilježili su nezaobilaznom zajedničkom fotografijom, kada su dogovorene i neke nove ideje za njihove buduće projekte.

(j.b.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*