Međimurje Press
Zdravlje Županija

Poziv na središnje obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Središnje obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti za predstavnike osnovnih i srednjih škola Međimurske županije  održati  će se 15.12.2022. od 12 do 14 sati u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec, Braće Radića 2/b, Pribislavec.

I ove su godine tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.2022.) u organizaciji školskih preventivnih programa u svim osnovnim i srednjim  školama naše županije organizirane brojne aktivnosti. Dio aktivnosti tradicionalno je bio usmjeren ka edukaciji o štetnosti svih sredstava ovisnosti i ovisničkih ponašanja, a ove smo godine, sukladno aktualnim trendovima među mladima, progovorili i o rastućem problemu učestalog konzumiranja energetskih napitaka kod djece i mladih. Uz to, nastojali smo potaknuti učenike na odabir pravih vrijednosti, te su naši osmaši i učenici prvih razreda srednje škole izradili  plakate ili snimili kratki video (filmić) u trajanju oko 2 min na temu  „Oboji svijet svojom dobrotom“. Dio maštovitih učeničkih radova bit će izložen/prikazan tijekom ovog susreta i moći će se kao dio programa razgledati. 

 Program obilježavanja:

  • okupljanje sudionika, pozdravni govori, kratki program učenika škole domaćina
  • predavanje „Energetska pića – sastav, učinak i štetnost po zdravlje“ – Marijana Krajačić, mag. nutricionizma, Zavod za javno zdravstvo MŽ
  • predstavljanje socijalne zadruge Humana Nova – Ivan Božić, upravitelj
  • prikaz učeničkih video uradaka
  • razgledavanje izložbe i zajedničko druženje svih sudionika

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga

Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja