Međimurje Press
IzboriŽupanija

Predani službeni rezultati lokalnih izbora za župana Međimurske županije!

Službene rezultate izabranom županu Međimurske županije Matiji Posavcu i njegovom zamjeniku danas je u Maloj vijećnici Međimurske županije predao predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek.

Milko Sabolek u uvodu današnje predaje rezultata lokalnih izbora, najprije je čestitao Matiji Posavcu i zamjeniku Josipu Grivcu u ime Županijskog izbornog povjerenstva na ostvarenim izbornim rezultatima, kako je rekao, koji su najbolji u Hrvatskoj. U funkciji predsjednika izbornog povjerenstva istaknuo je kako na objavljene izborne rezultate kako župana tako i članove županijske Skupštine nije bilo nikakvih prigovora pa su rezultati postali konačni.

Župan Posavec tom je prilikom čestitao svim izabranim predstavnicima u izvršnoj i predstavničkoj vlasti na području cijele Hrvatske, posebno Međimurskoj županiji. Poželio je sreću svima koji se u nedjelju bore u drugom krugu lokalnih izbora.

Matija Posavec HVALA MEĐIMURCI!

„Izuzetno mi je drago da danas pred međimurskom javnosti kažem kako je to najveća podrška do sad prateći izbore i od kad je Međimurske županije. I za župana i županijsku Skupštinu. Kad idete treći puta u izbornu utakmicu i kad morate braniti mandat, to je kadkad puno teže nego ga osvojiti. Očito je podrška došla kroz prepoznavanje rada, trud i energije, iskrenosti u sve četiri godine, a ne posljednjih 2 mjeseca izbora.

Uspoređujući rezultate prije četiri godine za župana je rezultat sa 59% bolji i iznosi 65%, odnosno 2604 glasova više. Što se tiče Županijske skupštine, sa 37% na 59%, odnosno 9000 glasova više nego prije 4 godine.

Osobito mi je drago da je podrška za funkciju župana u 25 općina i gradova u Međimurskoj županiji kod njih 19 iznad prosjeka, a on je 65%. Odnosno u 11 gradova i općina taj prosjek za župana veći je za 70%.

Posebno me raduje najbolji rezultat ikada što se tiče liste koju sam predvodio u Gradu Čakovcu sjedištu županije i najvećoj jedinici lokalne samouprave u županiji. Za Gradsko vijeće Grada Čakovca lista je pobjednička sa osvojenih 39%. Tu se natjecala i kandidatkinja Ljerka Cividini koju podržavam i koja ide u drugi krug. Izbori za vijeća Mjesnih odbora dali su također respektabilan rezultat.

Ukupno na području gradova i općina Međimurske županije je 109 vijećnika koji su osvojili svoje mandate na listama stranke koje sam predvodio u prvom krugu izbora. Što se pak tiče Županijske skupštine od 37 vijećnika koji se participirati u novom sazivu, lista koju sam osvojio imat će 23 vijećnika. To je jedna stabilna pozicija u predstavničkom tijelu.

Svi ti rezultati nose jednu veliku odgovornost, a u meni izazivaju jedno veliko strahopoštovanje prema rezultatima. U svoje osobno ime i svojeg zamjenika i cijelog tima koji radi na županiji, mogu reći da ćemo se i dalje predano truditi i raditi, odgovorno, pošteno transparentno, razvojno, da će se u Međimurju graditi”.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja