medjimurjepress@gmail.com

Prijem župana Međimurske županije za Alana Perka

ALEN PERKO ZLATNI SVJETSKI SPORTSKI RIBIČ

Župan Međimurske županije Matija Posavec priredio je prijem za Alana Perka osvajača zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u ribolovu, discipline udice na plovak održanom u Novom Sadu.

Uz prigodnu čestitku, župan je međimurskom ribolovcu dodijelio i potporu od 2000 kuna.

Alen je sa samo 24 godine postao svjetski prvak kao najmlađi ikada na svjetskim prvenstvima. Inače, na svjetskoj rejting listi nalazi se prije ovog uspjeha na 31 mjestu. 

Trener Damir Škorić naglasio je kako je Alenov uspjeh ravan čudu s obzirom da je na tom putu puno okolnosti koje se moraju poklopiti i da je nastupio u konkurenciji profesionalaca, dok je Darko Oreški tajnik Ribolovnog Saveza Međimurja naglasio kako je u Međimurju službeno registrirano 300 ribiča, od čega čak 8 njih sudjeluje u reprezentacijama Hrvatske. Ili drugim riječima, Međimurje kao najmanja županija ima najviše reprezentativaca.

Napomenimo da je posljednjih nekoliko godina Alen Perko ponajbolji međimurski sportski ribič (član SRD Glavatica Prelog), proglašen je također i najboljim sportašem Preloga, dok je prošle godine zauzeo četvrto mjesto na SP do 25 godina.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*