Međimurje Press
Političke stranke Županija

Problemi u Selnici: Djeca nemaju adekvatne uvjete, a unatoč upozorenjima županijska vlast ne reagira!

Problemi u Selnici: Djeca nemaju adekvatne uvjete, a unatoč upozorenjima županijska vlast ne reagira!

 

Naime, osnovnoškolci koji koriste autobusni prijevoz moraju hodati dvjestotinjak metara uz samu prometnicu do autobusne stanice, a sigurnosni rizik još je veći za djecu po koju roditelji dolaze automobilom. S obzirom da roditelji ne smiju parkirati na školskom parkiralištu koje je rezervirano samo za učitelje, prisiljeni su pričekati djecu na privatnom parkiralištu s druge strane glavne ceste čime su djeca prisiljena ovu vrlo prometnu cestu pretrčavati.

Najgore je pak u zimskim mjesecima kada je u vrijeme dolazaka i odlazaka djece iz škole već mrak koji znatno smanjuje vidljivost, a kada pada kiša, situacija se dodatno pogoršava.

Županijski vijećnik Hren u više j navrata uputio pitanje aktualnoj županijskoj vlasti o rješavaju ovog problema s obzirom da je Općina Selnica financirala projektnu dokumentaciju za proširenje nerazvrstane ceste i izgradnju parkirališta uz Osnovnu školu Selnica, a Županijska uprava za ceste, još početkom 2019. godine, dala je dozvolu za posebne uvjete građenja. Iz ŽUC-a je nakon toga stigla i potvrda glavnog projekta, a građevinska dozvola izdana je u lipnju 2019. godine.

– Iako je bivši župan Matija Posavec javno na sjednicama Skupštine, odgovarajući na upit tadašnjeg vijećnika gospodina Vičevića, obećao da će se ovaj projekt realizirati, do danas nije učinjeno ništa – naglašava Hren.

Aktualni županijski vijećnik istaknuo je i kako je iz županijskog proračuna vidljivo da financijska sredstva za ovu namjenu nisu osigurana, iako se radi o iznosu od oko 600 tisuća kuna.

– Sada je krajnje vrijeme da se rebalansom proračuna uvrste sredstva za ovu godinu ili da se osiguraju u proračunu za sljedeću godinu te da se što prije raspiše natječaj za odabir izvođača radova – kaže Hren.

S obzirom na to da građevinska dozvola prestaje vrijediti u roku od 3 godine od izdavanja, što je u ovom slučaju u lipnju 2022. godine, vremena za početak građenja sve je manje.

– Ako se do tada ne pristupi građenju bojim se da će proći još mnogo godina do početka izgradnje. Iskreno se nadam da nećemo biti svjedoci stradavanja djeteta u prometu zbog nebrige županijske vlasti koja je osnivač škole i nositelj građevinske dozvole pa stoga treba biti i investitor radova – zaključio je Hren.

 

KLUB VIJEĆNIKA HDZ

u Skupštini Međimurke županije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja