Projekt “Med dvemi vodami”, njegov značaj i sadržaj!

VIŠESTRUKA KORIST I BENEFITI ZA MEĐIMURSKU ŽUPANIJU, NJEN TURIZAM I PRIRODNU BAŠTINU

Vezano uz potpisivanje ugovora za novih 10.3 milijuna kuna iz EU fondova, danas su na prigodnoj press konferenciji u Maloj vijećnici Međimurske županije govorili župan Matija Posavec, ravnatelj Javne ustanove za prirodu Međimurske županije Siniša Golub i voditeljica projekta iz Regionalne i razvojne agencije Međimurske županije REDEA-e Petra Pavičić.

Ostvarena sredstva u sklopu natječaja “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine” u sklopu Operativnog programa “Konkuretnost i kohezija 2014.-2020” pripremana su u suradnji županije s Javnom ustanovom za razvoj REDEA, TZ Međimursk ežupanije i Općinom Sveti Martin na Muri. Ukupni proračun iznosi 12.108.433,84 kune, od čega je iznos bespovratnih sredstava 85%, odnosno 10.282.159, 39 kuna. Predviđene aktivnosti trajati će narednih 18 mjeseci.

Među njima su i tri značajnije investicije u povećanju edukativnog kapaciteta u zaštiti prirode Međimurske županije: Centar za posjetitelje “Med dvema vodami” u Križovcu, Edukacijsko-interpretacijski centar “Matulov grunt” u Frkanovcu te uređenje i opremanje Eko-turističke poučne pješačko-biciklističke staze “Svetomartinska Mura” na području Općine Sveti Martin na Muri.

Ovim projektima osigurati će se vrhunska posjetiteljska infrastruktura i edukacijski sadržaj usmjeren ka promicanju održivog razvoja prirodne baštine u Međimurju, Kako je rečeno na press konferenciji, na konceptu ovog projekta radilo se od 2007.godine, od samih začetaka rada Međimurske prirode-Javne ustanove za zaštitu prirode.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*