“Proljeće za Katružu”

U Maloj vijećnici Međimurske županije, Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ održat će konferenciju za medije na kojoj su župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat, dr.med. uz veliko srce Katruže Danicu Holcinger najaviti događanja vezana uz humanitarnu akciju „Proljeće za Katružu“.

Tijekom 19 godina Katruža pruža pomoć potrebitima kada je ne mogu dobiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Do danas podijeljeno je preko 5,3 milijuna kuna. Prošle godine dodijeljeno je preko 250.000 kuna za 89 podnositelja, od toga preko 50-tak djece. Ove godine već je dodijeljeno  52.000 kuna za 29 podnositelja – izvjestio je Miroslav Horvat.

Župan je najavio koncert koji će se dogoditi 27. ožujka u Centru za kulturu Čakovec od 19 satiuz brojne međimurske izvođače uz ulaznicu od 40 kuna. Naglasio je da se tu neće stati kako bi se prikupljala sredstva, već će se akcijama Katruže osigurati novi prihodi  za humanitarnu pomoć oboljelima. Tako je najavio i prodajnu izložbu Likovne udruge Donjeg Međimurja koja će se otvoriti 15 travnja u dvorani Scheier. Postaviti će se i štandovi s prodajom katruža diljem Međimurja tijekom svibnja.

Zahvalio je svim prijateljima, donatorima, članovima Upravnog odbora, podupirateljima tijekom svih godina koji su na bilo koji način sudjelovali u aktivnostima kako bi pokazali svoju solidarnost.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*