Međimurje Press
Županija

Proračun Međimurske županije za 2021. godinu 245.039.087,50 kuna

ŽUPANIJA SE NEĆE ZADUŽIVATI USPRKOS 15% MANJEG PRORAČUNA!

Ostvareni porezni prihodi od 93% u 2020. godini govori da je Proračun Međimurske županije za ovu godinu bio pomno i korektno planiran, bez obzira na novonastale prilike pandemije. Na osnovu toga planiran je i ovogodišnji. Tako odgovoran i racionalni pristup građani od nas očekuju i to je najbolji način da privedemo mandat kraju s obzirom na predstojeće lokalne izbore -rekao je danas uoči sjednice Skupštine Međimurske županije župan Matija Posavec i dodao…

“Kada ulazite u izbornu godinu, mnogi čelnici napuhavaju svoje proračune, daju puno nerealnih obećanja, puno se zadužuje.

Mi smo u županiji napravili upravo suprotno. Proračun za 2021.godinu je 15% manji na rashodovnoj strani u odnosu na 2020. godinu ili u ove četiri godine, najmanji. Sportskim rječnikom, u jednom mandatu ako utakmicu igrate dobro, onda u zadnjim minutama samo mirno utakmicu privedete kraju. Tako smo uspjeli vratiti 20 milijuna zaduženja i nismo si dopustili nova zaduženja. Bez obzira na to, sve će ostati isto i nećemo ništa manje učiniti nego smo ove godine, a i dalje ćemo raditi na kapitalnim objektima od kojih je već 90% njih završeno, a što građani našeg Međimurja itekako mogu vidjeti i osjetiti”. Isto tako, u svakom trenutku bit ćemo na pomoć građanima -zaključio je župan.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja