Proračunska sredstva županije usmjerena građanima

ŽUPANOVA INICIJATIVA ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI

Uz nazočnost župana Matije Posavca, predsjednicu Upravnog vijeća ŽB Čakovec Sonju Tošić Grlač te članove Nedu Šarić i Branka Sušeca danas je u županiji održana press konferencija vezano na temu projekta „Županija prijatelj djece“ i Županijske bolnice Čakovec.

-Predložio sam Upravnom vijeću ŽB Čakovec, a ono prihvatilo, da se omogući sufinanciranje boravka roditelja djeteta koje je bez uputnice zadržano u bolnici- na početku je rekao Posavec i nastavio, to znači, da svako dijete koje mora ostati u bolnici i ako roditelj želi ostati s njim tu uslugu mora platiti 262,50 kuna po danu.

Upravo s toga, predložio sam da se taj boravak sufinancira iz proračuna Međimurska županija i na način roditelj će platiti 150 kuna, a 112,50 osigurat će se posredstvom proračuna”.

Takvih boravaka u 2017.g bilo je 1387,  što to bi značilo da moramo osigurati 120.000 kuna u našem proračunu. To je pomoć da u teškim trenucima roditelji imaju manje troškove i ta Odluka stupa na snagu 1. ožujka 2018.godine. Međimurska županija je prijatelj djece i to je poruka svim roditeljima i olakšanje za male bolesnike. Odluka se odnosi za sve odjele Županijske bolnice.

Uz ovaj projekt te potpunu rekonstrukciju pedijatrije, već za kraj ožujka najavljeno je otvaranje novog odjela ginekologije i rađaonice.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*