Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima dva dana u Međimurju

U službenom dvodnevnom posjetu Međimurskoj županiji boravi pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima

Nakon sastanka u Uredu župana s domaćinom, županom Međimurske županije Matijom Posavcem i suradnicima, pučka pravobraniteljica i župan obratili su se s kraćim izjavama novinarima.

Tom prilikom gđa. Lora Vidović naglasila je da joj je dolazak u Međimurje kao dolazak doma. Dva dana, zajedno s djelom Ureda nalazim se u Međimurju. Obavljamo razgovore sa županom, gradonačelnicima, načelnicima, građanima, predstavnicima civilnog društva vijeća nacionalnih manjina i LAG-ova. Cilj nam je vidjeti iz prve ruke kako ljudi žive, kako su im dostupne socijalne i komunalne usluge , kakva je situacija sa pripadnicima romske nacionalne manjine i kako su suradnji s jedinicama lokalne samouprave, županije u i udruga, mi u Uredu pomognemo da te usluge budu što dostupnije i kvalitetnije. Posebno smo razgovarali o pravima Roma, ali i njihovoj socijalizaciji te karakteristikama socijalnih pomoći. Međimurje po mnogo čemu u Hrvatskoj prednjači i ima dobre pokazatelje. To iskustvo nama je to jako korisno kao rješenje za preporuku drugim lokalnim zajednicama. Nadasve tu mislim na ljudska prava i diskriminaciju -naglasila je javna pravobraniteljica.

Nadovezao se župan,  istaknuvši kako su nakon niza sastanaka pravobraniteljice koja je obavila, razgovarali o cjelokupnoj situaciji u Međimurju s naglaskom na  visoko postavljenu ljestvicu u poštivanju ljudskih prava. U svim ciklusima i usmjeravanju proračuna prema građanima i udrugama, naglasili smo da želimo biti još kvalitetnija sredina. Ured javne pravobraniteljice je institucija s kojom kroz zajedničku suradnju i razmjenu iskustva, želimo biti još konkretniji i bolji.  Moram naglasiti da je ovo bio vrlo koristan i produkativan susret.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*