Međimurje Press
Županija

Put u Cannes, kombijem!

MEĐIMURSKI ŽUPAN DRUGAČIJI OD DRUGIH!
Svakodnevno smo svjedoci rastrošnosti hrvatskih političara, nezajažljivosti u mnogobrojnim prilikama, pribavljanja osobnih koristi, privilegija koje običan čovjek ne može ni zamisliti.
Njihova putovanja nisu ništa manje raskošna, njihova čašćenja, dnevnice, ručkovi, večere, ništa manje raskošnija. Iako to većina njih koristi, u svakom žitu ima i kukolja. O jednom takvom kukolju treba i progovoriti. I ne jednom i ne prvi puta.
Nedavno preuzimanje prestižne nagrade fDi Magazina – Financial timesa u francuskom Cannesu, kojom je okićena Međimurska županija kao jedna od najpoželjnijih europskih regija za ulaganje, proteklo je u uvjetima u kojima bi rijeko tko tako postupio. Iako postoje avionske veze, čelnik Međimurske županije MATIJA POSAVEC odlučio je svoje suradnike, na put dalek cca 1050 km, povesti kombijem.
Usprkos što je dan ranije stigao sa Sicilije, gdje je posjetio folkoloraše Preloga i Turčišća, vozač kombija bio je on osobno. I do Cannesa i u povrata kući drugi dan. Tih prevezenih 2100 kilometara najbolje ilustrira namjeru racionalnog trošenja županijskog  novca poreznih obveznika i nadasve ljudsku vrlinu.
Ne slučajno, Matija Posavec kategoriziran je u jednog od najboljih hrvatskih župana, a ovaj primjer samo je dodana vrijednost od inih koji ga izdiže od drugih. I naravno, neka druga slika o percepciji hrvatskih političara koji su, ili su bili na hrvatskoj političkoj sceni.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja