Rekonstrukcija i opremanje ŽB Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije

Danas je u prostorijama Županijske bolnice Čakovec održana konferencija za novinare vezana uz početak izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji odjela Kirurgije I, a koji će se financirati u sklopu provedbe projekta „Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije“.

Nazočili su Robert Grudić, dr.med., ravnatelj Županijske bolnice Čakovec sa suradnicima, Matija Posavec, mag.ing., župan Međimurske županije sa suradnicima, Mladen Novak, dipl.ing., predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije, Dragan Jelić, dipl. ing. stroj., pomoćnik ministrice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, predstavnici SAFU-a Zvonimir Marić, voditelj infrastrukturnog odjela i Dalibor Puhar, projektni manager, Darko Horvat, dipl.ing., saborski zastupnik, mr.sc. Ana Kralj, voditeljica projekta, predstavnica REDEA-e, te predstavnici izvođača radova potpisnici ugovora.

Ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije je potpisan 24.08.2017. godine, te su odmah nakon toga pokrenuti postupci javne nabave kojima započinje provedba projekta.

Ravnatelj Robert Grudić tom je prilikom naglasio kako je ovaj čin potpisivanja ugovora službeno početak jednog dugotrajnog procesa. Sadašnja uprava krenula je s projektom koja na početku nije zadovoljavao potrebe bolnice (samo 13 milijjuna kuna), tako da smo upornošću, ali i susretljivošću ministarstva, iz Europskih fondova sada dobili 50 milijuna kuna. Prvi dio projekta sastoji se od rekonstrukcije jednog odjela kirurgije vaskularne, opće kirurgije i urologije, gdje ćemo napraviti integralni dio za jednodnevnu kirurgiju. Vrijednost tog djela je 2,5 milijuna kuna. U slijedećih godinu dana postepeno ćemo nabaviti novu neophodnu novu opremu za edoskopske operacije. Ova investicija omogućiti će kvalitetan smještaj i oporavak pacijenata te rad liječnicima u salama.  Ujedno je najavio obnovu odjela rađaone koja se počinje obnavljati  nakon 40 godina i rekonstrukcije paviljona 3 (stara Interna). Na kraju, istaknuo je da maksimalno rade u svim segmentima iz razloga, kako bi privukli što veći broj kvalitetnih liječnika.

Župan Matija Posavec nadovezao se riječima kako sada sve ima svoju sliku i rezultat. Ono što smo najavljivali počinje se konkretizirati. Ovo je investicija od 65 milijuna kuna, 50 bespovratnih europskih i 15 milijuna kuna iz Međimurske županije. Kao osnivači, svjesni smo da našu bolnicu koristi preko 80% građanstva i želimo da imaju uvjete na europskoj razini. Ovo je samo jedna od investicija u Županijsku bolnicu, a slijedi uskoro i puštanje u rad i novog Dom zdravlja – zaključio je.

Ana Kralj iz REDEE, rekla je kako je ova financijska injekcija bespovratnih europskih sredstava velika dobrobit stanovništvu Međimurja. Strategija koja kao i mnoge ostale, apliciranjem projektima i suradnjom s civilnim društvom, ustanovama, pokušava izvući maksimum. Projekt Kirurgija I projekt je koji traje tri godine- napomenula je.

Danas su potpisani i  ugovori s izvođačima radova koji se odnose na početak izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji odjela Kirurgije I. Ugovor o javnoj nabavi građevinskih radova potpisao je predstavnik Projekt inženjeringa d.o.o., Ugovor o javnoj nabavi usluga građevinskog stručnog nadzora Vizex, dok je Ugovor o jednostavnoj nabavi poptisan s Međimurje – Investa d.o.o.

(rd)

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*