Rekonstrukcija zgrade u bivšoj vojarni – projekt Attractour

Potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova „Rekonstrukcija zgrade u bivšoj vojarni u Čakovcu“ – projekt Attractour, održano je danas u prostorijama Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-i.

Ugovor su potpisati župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke izvođača Tekeli Projekt Inženjering d.o.o. Mursko Središće Igor Tekeli, uz prisustvo zamjenice župana Sandre Herman, direktorice REDEA-e Sandre Polanec Marinović sa suradnicom Majom Golubić, direktora Turističke zajednice Međimurske županije Rudija Grule, Gorana Gotala, pročelnika Upravnog odjela za poslove župana i Darka Radanovića, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti.

Radi se o zgradi nekadašnje stražarnice koja će projektom biti obnovljena.

Rekonstrukcija se obavlja sredstvima iz programa Mađarska-Hrvatska Interreg 5 A, a vrijednost je nešto manja od 1,5 milijuna eura. Rekonstrukcijom stražarnice dobit će se Centar za posjetitelje, Memorijalna soba bivše vojarne i tu će biti smještena TZ Međimurske županije -naglasila je Sandra Polanec Marinović direktorica REDEE.

Rudi Grula istakao je važnost ovog objekta kao najzorniji primjer statusa međimurskog turizma, najavivši po okončanju radova punih 24 sata turističkog rada u novom objektu.

Župan Matija Posavec nakon izvođača radova gosp.Tekelija koji je rekao kako će radovi biti okončani za 150 dana, naglasio kako će ove godine županija biti najveće gradilište s najviše povučenih europskih sredstava. U prostor vojarne i sve ostale planirane projekte ove godine bit će uloženo gotovo 65 milijuna kuna. To otvara novi potencijal gospodarstvu, promociji Međimurja, ali i zapošljavanju. Najavljujem proaktivnu godinu, a ujedno pozivam međimurske građevinare i poduzeća da prate natječaje i uključe se u radove.

Po potpisivanju novinari su mogli razgledati trenutno derutno, devastirano stanje jedne od ljepših građevina u Čakovcu koja će kroz 5-6 mjeseci dobiti potpuno novo ruho.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*