Međimurje Press
Županija

Respektabilnih 209.000 noćenja u 2022.godini!

Danas je u Palači turizma u Čakovcu održana press konferencija na temu turističkih rezultata u Međimurskoj županiji tijekom 2022. godine.

Prezentori Rudi Grula direktor TZ Međimurske županije i župan Matija Posavec ujedno i predsjednik TZ Međimurja, akceptirali su odlične rezultate tijekom prošle godine i konstatirali da su brojna ulaganja u ovu gospodarsku granu iz godine u godinu sve isplativija. O tome govore brojke koje bilježe čak 58.000 noćenja više nego u 2021.godnini.

Kao destinacija održivog i inovativnog turizma na kontinentu, načinom prezentiranja, međimurski turizam ne samo da je u zamahu, već neosporno doprinosi poboljšanju kvalitete života lokanom stanovništvu. U Međimurju sada djeluje 6 turističkih zajednica sa zaposlenim profesionalcima kao rezultat zakonskih promjena. Interesantno je spomenuti da Međimurska županija bilježi rast i smještajnih kapaciteta za čak 77% što je najbolji rezultat u državi.

Osvojene su i mnogobrojne nagrade za Riznicu Međimurja, projekte Med dvema vodami u Križovcu, Stara hiža u Frkanovcu, Poučne staze u Svetom Martinu na Muri. Kada tome pridodamo Međimurje kao Europsku regiju sporta, izgrađeni Vidikovac na Mađerkinom bregu, sve je to dalo zamah turističkom potencijalu našeg kraja.

Tijekom 2023. godine pred turističkim djelatnicima novi su izazovi. Već idući tjedan potpisati će se ugovor za obnovu Palače Zrinskih, planirana je i prijava na natječaj projekt obnove Palače Feštetić u Pribislavcu te projekt mreže Eko-muzeja kao nematerijalne kulturne baštine, a poznato je da danas Europa teži tome kao održivom turizmu u kojem on dobiva na snazi zajedno s prezentacijom kulture i povijesti.

Na današnjoj konferenciji rečeno je i kako je dobivena dozvola za gradnju još jednog hotela, ali  i da je Međimurska županija u procesu kandidature za Green Destinations, trenutno vodećem brendu u svijetu.

R.Dobošić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja