Sastanak i suradnja mađarskog i hrvatskog župana

U prvom službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je danas novoizabrani župan županije Baranja (Baranya Megye) u Republici Mađarskoj Zoltán Madaras sa suradnicima.

Njegov domaćin bio ne međimurski župan Matija Posavec koji je na upriličenoj press konferenciji naglasio kako naša županija s županijom Baranja ima sporazum o zajedničkoj suradnji i prijateljstvu koji je aktiviran prije godinu dana.na taj način jačanju pogranične veze, ali i veze Hrvatske i Mađarske. Povezuje na Sigetvar, ali i Pečuh na kojem studira mnogo Hrvata. U europskoj smo grupaciji za provedbu niza projekata. Jedan od njih je i Attractour koji privlači europska sredstva. Slijedeći korak je kandidatura europskog novca za Mađerkin breg . Zajednički ćemo kandidirati i za projekt vezan za Zrinske u Šenkovecu. Drago mi je da su nam parteri ovdje u Čakovec, što najavljuje konkretnu i svrsishodnu suradnju.

Zoltán Madaras  naglasio je da je Hrvatska jako važan parter za županiju Baranja. Već sada imamo dobru suradnju na kulturalnoj razini koju moramo pojačati na gospodarsku. Pozvao je župana i suradnike u uzvratni posjet ne zaboravivši kako će navijati za Hrvatsku kako bi osvojili Svjetsko prvenstvo.

(r)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*