Međimurje Press
Županija

Službeno otvoren novouređeni Europe Direct informacijskog centra Čakovec!

Europskom himnom koja simbolizira ne samo Europsku uniju već i Europu u širem smislu, danas je u prizemlju zgrade Međimurske županije službeno otvoren novouređeni prostor Europe Direct informacijskog centra Čakovec. Naime,  u „Odi radosti” Schiller iznosi svoj ideal bratstva među ljudima, koji je dijelio Beethoven.

Centar EUROPE DIRECT Čakovec otvorio je voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev, uz zamjenika župana Međimurske županije Josipa Griveca, gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini i Darka Radanovića pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije.

Čakovec je Informacijski centar dobio još 2014. godine, među prvima u Hrvatskoj i koji djeluje kao spona između Europe i građana sve do danas, kada se, eto nakon nekoliko seljenja stacionirao u novom prostoru Međimurske županije.

EUROPE DIRECT Čakovec danas je jedan od 10 centara u Hrvatskoj te 420 u Europi iz nove generacije koji su službeno počeli s radom u svibnju ove godine te dobili mandat do kraja 2025. godine s ciljem pružanja informacija građanima o mogućnostima i prilikama koje nudi članstvo u EU.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja