Srebrni jubilej Međimurske županije

Maloj vijećnici Međimurske županije, održan je danas konferencija za medije na kojoj je najavljeno ovogodišnje obilježavanje Dana Međimurske županije i Spomendana pogibije Zrinskog i Frankopana.

Obilježavanje Dana Međimurske županije ove godine kreće 18. travnja, a završava se 05. svibnja 2018. Novinarima je prezentiran kompletan program događanja koji obiluje nizom sadržaja zanimljivih ne samo u Međimurju, već i u glavnom gradu Hrvatske na Trgu Josipa Bana Jelačića.

Kako je istaknuo u svom uvodnom obraćanju Goran Gortal, pročelnik Upravnog odjela za poslove Župana, ovogodišnji program naglasak će staviti na promociju kulturne baštine i gospodarsko-turističke ponude Međimurja. Najavio je i svečanu sjednicu Međimurske županije,

Predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak  naglasio je važnost dodjele nagrade Zinskih, dok je Đuro Bel predsjendik Zrinske garde govorio o svečanom mimohodu, odlasku u Bečko Novo Mesto te događanju u zagrebačkoj Katedrali. 

Župan Matija Posavec ukazao je na trud organizatora da zadovolje sve dobne skupine koje će participirati u obilježavanju Dana županije. Od sporta, kulture, povijesti, gospodarstva, inovatora, umirovljenika, udruga, ove godine akcent je stavljen na opravdanost konstituiranja Međimurske županije, međimurskog identiteta i potencijala koji je iniciran davne 1993.godine. Posebni je naglasio za 27. travnja puštanje u opticaj nove rađaonice u ŽB Čakovec.

(r.d.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*