Međimurje Press
Županija

Stotinjak izlagača na jesenskom sajmu na MESAP-u

U Nedelišću je, u subotu, 19. studenoga 2022. godine, svečano otvorena tradicionalna sajamska priredba „Mesap jesen 2022.“ koja 14. puta zaredom predstavlja poduzetnike, obrtnike, udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji prezentiraju robe i usluge s područja poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije i pčelarstva.  Ovogodišnji sajam, nakon dvije godine neodržavanja okupio je više od 90 izlagača, a posjetitelji u dva dana imaju priliku uživati u bogatoj i raznovrsnoj ponudi koji se predstavljaju u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću.

Otvarajući Sajam, župan Matija Posavec naglasio je važnost održavanja sajmova jer je to prilika na kojima proizvođači mogu prezentirati svoje proizvode. „Veseli me što na jednom mjestu možemo vidjeti ovoliki broj izlagača, što je samo dokaz koliko vrijednih i marljivih ljudi imamo. Trebate biti ponosni na sebe jer stvarate dodanu vrijednost, upravo zbog vas i vaše marljivosti Međimurje u protekloj godini bilježi gotovo dvostruko veći izvoz od uvoza, a zaštita domaćih kvalitetnih proizvoda nalazi svoj put prema zahtjevnom tržištu. Upućujem zahvale svim OPG-ovima što stvaraju i čuvaju autohtone međimurske proizvode te svojom kvalitetom dobivaju brojne nagrade domaćeg i međunarodnog stručnog ocjenjivačkog suda ,“ rekao je župan Posavec.

Tijekom otvorenja sajma podijeljene su diplome za kvalitetu meda sa 16. međimurskog ocjenjivanja meda. Na ovogodišnje ocjenjivanje pristiglo je rekordnih 66 uzoraka meda, od kojih je njih 20 nagrađeno zlatnim odličjem za vrhunsku kvalitetu. Kao i prethodnih godina ocjenjivanje i analiza uzoraka obavljeni su na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja