Suradnja između Kujawsko-pomorskog Vojvodstva (Republika Poljska) i Međimurske županije

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI

U službenom posjetu Međimurskoj županiji u trodnevnom posjetu boravi delegacija Kujavsko-pomorskog vojvodstva (Województwo Kujawsko Pomorskie) iz Republike Poljske na čelu sa maršalom Piotr Całbeckim, direktoricom Odjela za nadzor vlasništva, gospodarski razvoj i promet Magdalenom Mike-Gesickom i predsjednicom Kujawsko-Pomorskog razvojnog fonda Kamilom Radzieckom.

Tom prigodom u Maloj vijećnici Međimurske županije u 9:30 sati, održan je sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i njegovim suradnicima.

Nakon sastanka obraćajući se novinarima, naglašeno je da je cilj sporazuma uspostavljanje i razvoj bilateralnih odnosa između Međimurske županije s Kujawsko-pomorskim vojvodstvom iz Poljske. Uzimajući u obzir kompatibilnost u zemljopisnom, gospodarskom i socijalnom smislu te prijatlejske odnose između lokalnih smaouprava, zajednička suradnja s ciljem promicanja prosperiteta i razvoja u obje županije sporazumom će se pridonjeti stvaranju povoljnih uvjeta za gospodarske i trgovinske aktivnosti od strane fizičkih i pravnih osoba koji djeluju na području ovih dviju županija na obostranu korist.

Prva suradnja ove dvije županije uspostavljena je u lipnju 2015.godine u poljskoj pokrajini Bukowina Tatrzanska. Poljska je inače najuspješnija zemlja Europske unije u privlačenju europskih sredstava.

Kujawsko-pomorsko Vojvodstvo čak 24 puta je veće od Međimurske županije i poznato po rođenju Nikole Kopernika, tu se rodila i majka Frédérica Chopina.

Delagacija iz Poljske danas će i obići turističko-gospodarsku manifestaciju Urbanovo.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*