Međimurje Press
Zdravlje Županija

Svečano pušten u opticaj rekonstruirani prilaz Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije!

Prigodnom konferencijom za medije povodom završetka radova rekonstrukcije prilaza Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za javnu medicinu Međimurske županije, danas je i službeno pušten u opticaj promet, ali i parkiranje tog dijela bolničkog kompleksa

Projekt je sufinanciran sredstvima ŽB Čakovec  i Zavoda za hitnu medicinu, uz potporu DONATORA Martina Vinka.

Svečanosti su prisustvovali brojni liječnici, političari i gospodarstvenici, a izdvajamo ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu dr. Vladimiru Križaj Grabant, ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo dr. Marinu Payerl Pal, ravnatelja ŽB Čakovec dr. Igora Šegovića, gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, župana Matiju Posavca, predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutina Glavinu, direktora Tegre (izvođača radova) Ivan Kolarića, ravnatelja Doma zdravlja dr. Branka Vrčića.

Ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija prilazne ceste, parkirališta i kanalizacijske mreže ispod parkirališta te rasvjeta i hortikultura. Time se osim funkcionalnosti dobio i prekrasan vizualni identitet-istakla je Vladimira Križaj Grabant.

– Ovaj projekt započeo je bivši ravnatelj Tomislav Novinščak – naglasio je sadašnji ravnatelj Igor Šegović i dodao kako najviše zasluga nosi pokojni rudar Martin Vinko iz Svetog Martina na Muri. On je sa svojih 91.godinu puno koristio usluge ŽB Čakovec Očito je bio zadovoljan jer je velikodušno u svojoj oporuci ostavio 785.000 kuna našoj bolnici. Ta sredstva pristigla su 2019.g. koja se nisu trošila i čuvala su se namjenski te su iskorištena upravo za ovaj projekt rekonstrukcije. U znak pažnje ŽB Čakovec postavila je pločicu na spomenik kao trajni znamen na njegov čin. Kompletna investicija ovog projekta iznosila je milijun i 165 tisuća kuna.

Radove je izvela međimurska tvrtka, Tegra d.o.o. čiji je direktor Ivan Kolarić pojasnio da su rekonstruirane prilazne ceste, parkiralište, kanalizacijska mreža i rasvjeta te je uređen okoliš čime je prostor osim funkcionalnosti dobio prekrasan novi vizualni identitet.

Župan Posavec naglasio je da je ovo primjer kako treba funkcionirati suradnja svih zdravstvenih ustanova i to u “jednom dvorištu” po čemu smo specifični u Hrvatskoj. Projekt kojem danas svjedočimo dokaz je konkretnog ulaganja u infrastrukturu i razvoj zdravstvenog sustava u našoj županiji. Još je svrsihodnije jer dolazi u godini kada ŽB Čakovec obilježava 100 godina svog djelovanja. U niz projekata koji slijede u zdravstvu, vidite da je u tijeku i onaj najveći u kojem se događa energetska obnova bolnice, gdje se obnavljaju čak 4 zgrade, vrijedan 40 milijuna kuna.

Napomenimo da će se nakon ove rekonstrukcije na novim prilazima bolnici parkirati vozila hitne medicine, a parkirna mjesta osigurana su za osoblje bolnice. Parkiralište je namijenjeno isključivo za službena vozila. Ako će netko trebati ući, postoji treća traka za pacijente, gdje će moći doći do ulaza i ostaviti svoje najmilije.

Ravnatelj bolnice napomenuo je da će u narednom periodu vidjeti je li nešto u tom režimu treba mijenjati i o tome obavijestiti javnost.

Rajko Dobošić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja