Sveobuhvatno rješavanje problema obrane od poplave u Općini Selnica

Traju radovi na sveobuhvatnom rješavanju problema obrane od poplava u Općini Selnica. Ovo goruće pitanje mještana ove općine tako će dobiti konačno rješenje. Radovi koje izvode Hrvatske vode. velikog su obujma i općina je na startu uložila u potreban materijal u vrijednosti od 200 tisuća kuna.

Voditelj ovog složenog projekta je dipl. ing. agr. Ivan Mustač koji nam je na naš upit o tijeku radova dao slijedeću izjavu:

Temeljem meteoroloških i poplavnih događaja koji su zadesili Općinu Selnicu u ovoj, a i u prošlim godinama i posljedično temeljem šteta koje su zadesile urbanizirane i poljoprivredne površine pristupilo se sveobuhvatnom rješavanju problema obrane od poplave.

Temeljem toga pristupilo se rješavanju sliva Donjeg potoka sa pritocima, gdje će se obaviti radovi preventivne obrane od poplave sa uređenjem vodotoka i vodnih građevina na predmetnom području. Tako se u Zebancu izvršilo uređenje vodotoka i vodnih građevina u iznosu od 220.000 kn.

Dobra suradnja između Općine Selnica i Hrvatskih voda nastaviti će se i u sljedećim godinama, gdje se planiraju uređenja ostalih evidentiranih potencijalno opasnih lokacija“.

Tako će zahvaljujući agilom općinskom rukovodstvu mještani ovog briježnog kraja Međimurja odahnuti i biti sigurni da ih neće zadesiti neka nova vremenska nepogoda.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*