Termovizijska kamera SEEK REVEAL PROFF za HGSS Čakovec

ŽUPANIJA MEĐIMURSKA DONIRALA OPREMU HRVATSKOJ GORSKOJ SLUŽBI SPAŠAVANJA STANICI ČAKOVEC

Na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ Čakovec, danas je održana primopredaja opreme HGSS  koja za svoje sjedište koristi prostor gradskih bazena. Tako je stanica u Čakovcu obogaćena zaštitnim prslucima, kacigama, daskama za imobilizaciju, trakom za spiralna nosila, stabilizatorom glave i termovizijskom kamerom.

Opremu je Nevenu Putaru, pročelniku Stanice Čakovec, Miodragu Novoselu, tajniku Stanice Čakovec, te članovima, uz prisustvo pročelnika HGSS-a Vinka Prizmića, uručio župan Međimurske županije Matija Posavec, uz svog zamjenika, ujedno načelnika Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josipa Grivca.

Ovom svečanom činu nazočili su i Ladislav Söke, pročelnik Ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec te Alan Resman, stručni suradnika za poslove županijskih tijela i zaštite i spašavanja Međimurske županije.

Pročelnik HGSS-a Hrvatske gosp. Prizmić tom je prilikom naglasio da je čakovečka stanica najmlađa u zemlji s stažom od 3,5 godine i da je u tom kratkom roku napravila veliki iskorak. Za svaku županiju, nastavio je, HGSS je temeljna operativna snaga, nositelj i kreator sustava po europskom modelu.

Oprema koja je danas pristigla na adresu HGSS-ovaca pomoći će u kvalitetnim intervencija jedne ekipirane ekipe kao što je ova naša- istaknuo je župan Posavec te na dodao kako se županija uključila u participiranje ovog centara putem proračuna. Naglasio je da HGSS-ovo postojanje nije samo vezano, kako se često razmišlja, uz gorske predjele Hrvatske, već i u našem nizinskom dijelu. a što se očituje kroz potencijalne izazove elementarnih nepogoda, rijeka i drugih nepredvidivih nesreća. Postojanje Centra u Čakovcu ima i funkciju edukacije stanovništva, sudjelovanja na brojim manifestacija, pružajući adekvatnu sigurnost- zaključio je Posavec.

(rd)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*