medjimurjepress@gmail.com

Tko će imati većinu u Skupštini Međimurske županije?

Kad čujem da HDZ i SDP idu zajedno protiv Keruma u Splitu na trenutak se dogodi čudo pa mi Kerum postane simpatičan“(Branimir Bunjac). Ova jučerašnja izjava jednog od čelnih ljudi Živog zida ima poduže značenje i konotaciju.

Naši čitatelji sjećaju se da smo još 15. svibnja uoči izbora pod naslovom „Mogu li nakon izbora SDP i HDZ zajedno u Međimurju“ prenijeli neka razmišljanja pojedinih političkih čelnika, gdje su pušteni „prvi baloni“. Istina, SDP je odmah reagirao i s rezignacijom to odbio, što zbog stava vrha stranke, što zbog očekivanih povoljnih izbornih rezultata na nivou županije.

Sada su rezultati poznati i sa zanimanjem možemo pratiti događanja oko konstituiranja novog saziva Skupštine Međimurske županije. U svakom slučaju, HDZ ne krije želju i još uvijek nastoji sklopiti sporazum s HNS-om i tako biti u stabilnoj većini, nudeći usput predsjednika županijske Skupštine.

HNS je pobjednik ovih izbora sa svojim partnerima i zasigurno za većinu u Skupštini može birati partnere. Ako odbije konkretnu ponudu HDZ-a, hoće li onda kao u Splitu HDZ i SDP krenuti istim stopama u Međimurju? Uskoro ćemo saznati.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*