Međimurje Press
Županija

U Međimurju kod 97% novooboljelih prevladava OMIKRON!

S današnje press konferencije Stožera civilne zaštite međimurske županije

Sedmodnevna incidencija s jučerašnjim danom je 2318 na sto tisuća građana a 14-to dnevna 5432. Iako se bilježi blagi pad novooboljelih to su još uvijek visoke brojke. Prije da dana stigli su uzorci sekvenciranja od 96 pacijenata, kod 92 je ustanovljem omikron, kod jednog podvarijanta BA. Delta je izolirana samo kod 3% pacijenata.

Stožer iskazuje nezadovoljstvo malim brojem odaziva na cijepljenje. Prošli tjedan cijepilo se svega 1029 osoba, od toga 867 prvom dozom, 793 trećom dozom.

U čakovečkoj bolnici na liječenju je 68 osoba oboljelih od Covida. To omogućava redovne operacije  i smanjivanje liste čekanja.

TESTIRANJE UČENIKA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je sa Hrvatskim zavodom za zdravstvom razradilo mjeru ukidanja samoizolacije u osnovnim školama  uvođenje samog testiranja učenika. To omogućava praćenje nastave uživo. Testiranje će provoditi roditelji kod kuće  i imaju obavezo o tome obavijestiti odgojno-obrazovnu ustanovu. Stožer Međimurske županije preuzeti će sutra 25.848 testova za učenike svih naših osnovnih i srednjih škola. Što znači po svakom učeniku 2 testa. Distribucija će krenuti odmah nakon primitka, svim ravnateljima škola. Testiranje je na dobrovoljnoj bazi i nije obavezno.

Tijekom jučerašnjeg dana obrađeno je 842 uzorka od čega su 532 pozitivna nalaza. Jedan osoba je umrla. Od početa epidemije u Međimurju ukupno je oboljelo 27.900,osoba, dok je umrlo njih 439.

(rd)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja