U Tehničkoj školi Čakovec održana konferencija za medije povodom prvog dana nastave u školskoj godini 2018./2019.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA NA HRVATSKOM VRHU ULAGANJA U OBRAZOVANJE

O informacijama o upisima, projektima, investicijama i novim sadržajima u obrazovanju Međimurja govorio je župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Branko Sušec, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu PU Međimurske Irena Branović, voditelj Prometnog ureda „M grupe“ Davor Tkalec i ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen BlažekaKonferenciji za novinare nazočiti su i zamjenici župana Sandra Herman i Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, ravnatelji svih srednjih škola u Međimurju i ostali predstavnici obrazovnih institucija te mnogobrojni učenici.

Ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka pozdravljajući prisutne, naglasio je kako sa žaljenjem konstatira da nije sve spremno za nastavu, ali pozvao na strpljenje, uz nadu da će za mjesec dana sve biti u najboljem redu.

Prvi čovjek županije na početku svog izlaganja prisjetio se svog srednjoškolskog obrazovanja u Tehničkoj školi te istaknuo da je s današnjim danom u osnovne škole krenulo je 9521 učenika, a u srednje 3855. U sustavu visokog obrazovanja 1.700 i onih koji studiraju vani. U osnovne škole krenulo je 1136 prvašića. Od toga ni jedan učenik nije upisan u Područne škole Podbrest, Cirkovljan i Prekopa.

Osiguran je besplatni prijevoz za sve učenike, udžbenici, osobni asistenti u nastavi, ali i u vrtićima. Osigurane su stipendije za djecu hrvatskih branitelja, nacionalnih manjina, topli obroci, nagrade za darovitost i izvrsnost, itd.itd., što po broju stanovnika i veličini županije spada u sam vrh u hrvatskom obrazovnom sustavu – naglasio je Posavec i slikovnom projekcijom pokazao brojna gradilišta diljem Međimurja i investicijska ulaganja u osnovne, srednje i visoke škole pa sve do sportskih dvorana. Kako je rekao, ukupna ulaganja u međimursko školstvo iznose preko 260 milijuna kuna.

Branko Sušec zamolio je za razumijevanje vezano uz građevinske radove na školama i malih kašnjenja s obzirom da nedostaje radne snage, ali i istaknuo kako će u roku mjesec dana sve funkcionirati na najbolji mogući način.

Irena Branilović skrenula je pažnju na akciju “Poštujte naše znakove” pogotovo ispred obrazovnih institucija te napomenula na provođenje akcije prevencije s Auto klubom.

Davor Tkalec napomenuo je da da već danas s prijevozom sve normalno funkcionira. Učenici sada trebaju od svojih škola pribaviti potvrdu o besplatnom prijevozu i dostaviti je u prometni ured. Ove godine nisu potrebne fotografije učenika tako da se može uštedjeti i na tom izdatku.

Na kraju, zamjenica župana Sandra Herman svim studentima, profesorima, učiteljima, stručnim suradnicima ravnateljima te svim sudionicima u obrazovanju poaželjela je sretnu i uspješnu novu školsku godinu.,

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*