Uspješno završena tradicionalna akcija

MATURALNI PLES ZA SVE

U prostorijama HDZ-a u Čakovcu Zajednica žena “Katarina Zrinski” Međimurske županije održala je press konferenciju povodom još jedne (osme po redu) humanitarne akcije “Svi na maturalni ples”.

Konferenciji su nazočili ravnatelji srednjih škola Čakovca Zvonko Ladić iz Graditeljske škole, Gordana Ramuščak Srednje škole Čakovec, Bosiljka Vinković Ekonomske škole, Dražen Blažeka iz Tehničke škole i Renato Vinko iz Gospodarske škole, dok je izostala Tea Dragić Runjak iz Gimnazije.

Predsjednica Sunčana Glavak istakla je tom prilikom da je šest čakovečkih srednjih škola iskazalo je interes da se pomogne učenicima slabog imovinskog stanja kako bi mogli na maturalni ples. U ovih osam godina prikupljeno je preko 75.000 kuna i 700 maturanata moglo je tako na ples. Ovoj gesti kao donatori pridružili su se su se tvrtke gospodina Đurkina, Sobočana, Josipa Lepena, Rudolfa Marcijuša te Grad Prelog.

U postupku u kojem su učenici anonimni, a ravnatelji sami za njih traže pomoć, jedinstvena je u Hrvatskoj. Svim učenicima Sunčana je poželjela da nađu posao u našoj zemlji i da ne odlaze izvan zemlje, a da svima koji nastavljaju školovanje na fakultetima uspješan upis. Posebno je naglasila da Međimurje uvijek ima dobre studente i to nam služi na čast. Naše škole prepoznate su na državnoj razini putem privlačenja sredstava iz europskih fondova, čemu najviše zasluga imaju ravnatelji na čemu im čestitam -rekla je Sunčana Glavak te naglasila kako je Zajednica žena “Katarina Zrinski” prije nekoliko dana oformila organizaciju na nivou Grada Čakovca, a za predsjednicu je izabrana Marija Premuš.

U ime ravnatelja zahvalio se Dražen Blažeka ravnatelj Tehničke škole koja već osmu godinu sudjeluje u ovoj hvalevrijednoj akciji.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*