Međimurje Press
Zdravlje Županija

Uz 100. obljetnicu Županijske bolnice Čakovec!

Najvažniji događaj iz sektora zdravstva u Međimurskoj županiji

 

 

Županijska bolnica Čakovec osnovana je 1922. godine i svečano otvorena 12. studenog 1922. godine. Od samog osnutka predstavlja prekretnicu u životu naših građana, ne samo u smislu pružanja organizirane zdravstvene usluge, već i u smislu prosvjećivanja javnosti, prevencije bolesti i edukacije o zdravim životnim navikama.

U sto godina postojanja Županijska je bolnica stasala u jednu respektabilnu zdravstvenu ustanovu sa preko 900 zaposlenih, gdje se mjesečno zbrinjava i nekoliko tisuća pacijenata. Treba izdvojiti podatak kako je 50-tih godina prošlog stoljeća u Međimurju smrtnost dojenčadi bila 40 djece na 1000, dok se zalaganjem zdravstvenog osoblja i naporima u prosvjećivanju javnosti, uspjela sniziti smrtnost na 6 promila.

Kroz 100 godina postojanja naše ustanove, kontinuirano se radi na razvoju zdravstvenih usluga, edukaciji zdravstvenog kadra, promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Razvijaju se, sukladno svjetskim standardima, nove tehnike i pristupi i konstantno se radi da proširivanju djelatnosti.

U današnje vrijeme, naša ustanova predstavlja svojevrsni centar izvrsnosti u interventnoj kardiologiji za cijelu regiju, gdje djelatnici naše ustanove publiciraju svjetske udžbenike i sudjeluju kao predavači na međunarodnim konferencijama. Također, osiguravaju se i poboljšavaju uvjeti za naše pacijente, uvodi se nadstandard od smještaja svakog roditelja uz hospitalizirano dijete do uvođenja dodatnih obroka za rodilje.

Izrazito smo ponosni, kako su od samog osnutka žitelji naše županije dali veliki doprinos zdravstvenim ustanovama u našem kraju. Sudjelovali su u izgradnji „nove bolnice“ te uvijek cijenili našu ustanovu i naše djelatnike.

Ravnatelj
Igor Šegović,dr.med.spec.pedijatrije,
subspec. pedijatrijske gastroenterologije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja