Vatrogasni sport

Župan Međimurske županije Matija Posavec u Maloj vijećnici Međimurske županije  primio je danas predstavnike vatrogasne zajednice koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u vatrogasnom sportu u ruskom Saratovu (Rusija).

U ovoj mladoj sportskoj disciplini koja tek razvija svoje postojanje, naši mladi vatrogasci osvojili su na održanom Svjetskom prvenstvu odlično sedmo mjesto i to u ženskoj konkurenciji. Samo natjecanje odvijalo se u četiri discipline i to trčanje na sto metara s preprekama, štafetna utrka 4 x 100 metara, penjanje na toranj i mokra vatrogasna vježba.

Kako je istaknuo Radovan Zadravec voditelj naših vatrogasaca u dogovoru s Međunarodnom sportskom organizacijom, Međimurje će iduće godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u vatrogasnom sportu od 10.-16. kolovoza, čime je odano priznanje ovoj jedinoj takvoj udruzi na našem području.  Očekuje se dolazak 15 država i 20 ekipa s preko 300 natjecatelja.

Župan Matija Posavec koji je dočekao ovu uspješnu grupu zajedno s Mladenom Novakom predsjednikom Skupštine Međimurje županije i Josipom Grivcem zamjenikom župana, naglasio je kako županija podržava održavanje Svjetskog prvenstva u Međimurju koje će promovirati naš kraj kako turistički, tako i sportski i gospodarski. Enna Trupković i Ema Hajdarović

Ova vatrogasna udruga iznjedrila je i dvije super sportašice koje su u disciplinama na sto metara i penjanja na toranj postigle državne rekorde.

Kako je prilikom susreta rečeno, za daljnji razvoj vatrogasnog sporta i postizanje još boljih rezultata, neophodna je izgradnja adekvatnog tornja, čije postavljanje se planira u mjestu Merhatovec.

Na kraju susreta razmijenjeni su prigodni pokloni te zajedničko fotografiranje.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*