medjimurjepress@gmail.com

Važne informacije s današnje izvanredne press konferencije

Donosimo nekoliko važnih informacija današnje izvanredne press konferencije Stožera civilne zaštite održane u prostorijama Međimurske županije

Međimurski župan Matija Posavec:

Jutros u 8 sati zaprimili smo informaciju da je stigao pozitivan nalaz za drugu oboljelu osobu. Zaraženu koronavirusom u našoj županiji. Osoba je hospitalizirana na korona odjelu Županijske bolnice u Čakovcu. Radi se o muškarcu zaposlenom u javnom sektoru u sustavu kontrole državne granice. Jedan nalaz je bio negativan drugi je bio pozitivan. Do 18. ožujka zaražena osoba je bila na svom radnom mjestu.

Molim sve da se drže samoizolacije i suzdržavajte se od okupljanja. Danas radimo na formiranju novih liječničkih timova koji će raditi na lokaciji Svetojelenske ceste.

Višnja Smilović dr. med., specijalist epidemiolog

Dvoje pacijenta koja se nalaze u korona sobama nemaju dodirne točke i nisu bili u kontaktu. Broj oboljelih od gripe u Međimurju pada zadnjih 5 tjedana. Protekli tjedan oboljelo je 48 osoba, tako da je oboljelo od grupe u našem kraju do sasa 1885 ukupno. Simptomi su slični i korespondiraju s koronavirusom na različite načine.

Do sada su u našoj bolnici uzeta 22 uzorka i poslana na analizu u Zagreb. Radi se o molekularnoj dijagnostici, specifičnoj genskoj dijagnostici. Upozoravam građane da testovi koji se nude na tržištu nisu uputni.

Prim.Marina Payer Pal

Vidim da nosite različite vrste maski za lice i rukavice. Kao mikrobiolog, odgovorno tvrdim da maske i rukavice nisu prilagodljive za ovakve prilike i skupove i mogu više štetiti nego koristiti. Sve što ste dodirnuli ostaje na rukavicama i to prenosite dalje. Napominjem i obratite pažnju, da petnaest minuta razgovora-kontakta s osobom na razdaljini od jednog metra može uzrokovati širenju virusa s jedne na drugu osobu.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*