Već deseta delegacija iz Kine u posjetu Međimurskoj županiji

Ovoga puta u službenom posjetu Međimurskoj županiji boraviti članovi Kineske gospodarske komore za uvoz i izvoz proizvoda iz prerađivačke industrije na čelu s potpredsjednikom Jie Zhangom. Danas kod župana bilo je 12 Kineza. No i župan je imao pojačanje u pročelnici UO za poslove župana Međimurske županije Vesne Haluge, voditeljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA Sandre Polanec Marinović, voditeljice Odsjeka za gospodarstvo UO za gospodarske djelatnosti Barbare Marciuš i predstavnikom Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec.

Nakon zatvorenog sastanka stali su pred novinare i tom prilikom župan Posavec najprije je izrazio  zadovoljstvo ovim susretom i rekao da gospodin Jie Zhand stoji na čelu komore koja okuplja 140.000 tvrtki iz cijele Kine. Na putu od Italije prema Češkoj, odabrali su upravo regiju Međimurje, a takav interes pokazuju pristigli direktori iz područja kuhinjskog namještaja, kovčega, metalskih prerađevina, igračaka, plastike, cipela, stakla i koji su zainteresirani za ulaganja u Europsku uniju. Razgovarali smo o svemu što možemo pružiti na našem području stranim investicijama, ali i biti most u promociji trgovine.

Jie Zhang naglasio je da je po prvi puta u Hrvatskoj i zahvalio na gostoprimstvu. Imali smo dobar sastanak za buduću suradnju i bilateralne razgovore. Želimo tako posjetiti neke industrijske parkove ovdje i u Hrvatskoj kako bi upoznati vaš način rada.  Zanimaju nas isključivo investicije. Današnja iskustva prenijeti ćemo našim komorama i podkomorama i nadamo se da će nakon toga doći njihove delegacije i uspostavljati konkretne suradnje.

Napomenimo da se sličan sastanak očekuje i u ponedjeljak kada u posjet dolazi i francuska gospodarska elita.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*