Međimurje Press
Županija

Veleposlanik SAD-a posjetio Međimurje

U srijedu, 24. travnja 2019. godine u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj, Nj. E. W. Robert Kohorst u čijoj su pratnji bili Matthew Garrett, Maša Hošnjak i Duška Lastrić-Đurić.

Posjet Međimurskoj županiji započeo je radnim sastankom sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem koji je predstavio gospodarske i turističke potencijale Međimurja, funkcioniranje javne uprave i projekte koji se provode u Međimurskoj županiji. Uz župana, sastanku su nazočili zamjenica župana Sandra Herman, pročelnica UO za poslove župana Vesna Haluga, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved. Župan Posavec naglasio je da posljednjih 10 godina Međimurska županija bilježi stalan porast dolazaka i noćenja turista, na što se nadovezao gradonačelnik Kolarek istaknuvši da je jedan od najvećih investitora velikog projekta Grada Preloga, toplica Draškovec, upravo Američki investicijski fond, dok su gradonačelnik Srpak i zamjenik gradonačelnika Medved predstavili turističke potencijale i projekte svojih gradova.

Veleposlanik je posjetio i Tehnološko inovacijski centar gdje je direktorica Sandra Polanec Marinović predstavila REDEA-u i najveće ostvarene projekte te projekte u planu s posebnim naglaskom na mogućnosti investiranja u Međimursku županiju: „Posebno smo ponosni jer smo jedna od prvih razvojnih agencija u Hrvatskoj koja investitorima osigurava pre i post investment care uslugu.“

Direktor TICM-a Ivan Plačko kazao je da je Međimurska županija atraktivna sredina za ulaganja posebno istaknuvši prometnu povezanost sa zemljama Europske unije, iznimno razvijenu infrastrukturu, brzu i efikasnu javnu upravu i stručne službe te dobro opremljene gospodarske zone. „Ipak, glavna odrednica budućeg rasta gospodarstva je ulaganje u obrazovanje i znanost“ , dodao je direktor TICM-a Plačko.

Veleposlanik Kohorst nazočio je i svečanosti obilježavanja 11. godišnjice rada Međimurskog veleučilišta gdje mu je dekanica dr.sc. Nevenka Breslauer uručila posebnu zahvalu Veleposlanstvu SAD-a za suradnju i potporu radu MEV-a.

Na kraju posjeta veleposlaniku Kohorstu kao velikom zaljubljeniku u košarku priređeno je iznenađenje, susret i kratko druženje s mladim košarkašima U13 koji su Veleposlaniku pokazali svoj talent, upoznali ga s uspjesima međimurskih mladih košarkaša, a trener Mario Novak kao uspomenu uručio mu je košarkašku loptu s potpisima svih igrača.

(Ured za poslove župana)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja