Vlada će pomoći općinama i gradovima u suzbijanju komaraca

Temeljem nezadovoljstva dijela građana načinom kako općine i gradovi u Međimurju tretiraju dezinsekciju komaraca, župan Međimurske županije Matija Posavec zatražio je obrazloženje od Zavoda za javno zdravstvo kako se provode mjere suzbijanja komaraca na području Međimurja.

Ove godine zbog utjecaja padalina, izlijevanja rijeka i temperatura se broj poplavnih komaraca povećao do te razine kad počinje imati značajno negativan učinak na stanovništvo, osobito u onim općinama i gradovima koji su smješteni u neposrednoj blizini rijeka te su posebno suočeni sa najezdom komaraca koji ne samo da ugrožavaju kvalitetu svakodnevnog života i zdravlja, već potencijalno prenose zarazne bolesti.

Kako ove godine problem ne zahvaća samo ta područja već čitavu županiju što iziskuje značajna financijska sredstva koja pojedine jedinice lokalne samouprave nisu u mogućnosti osigurati, župan Međimurske županije uputio je pismo Vladi RH za financijskom pomoći u planskom suzbijanju komaraca, osiguranju kvalitete života i očuvanju zdravlja. U četvrtak, 27.06.2019. na sjednici Vlade RH je usvojen Zaključak kojim će se odobriti financijska pomoć općinama i gradovima koji će u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije izraditi način ponovnog suzbijanja komaraca na području Međimurja.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*