Za starije od 54+

U Zgradi Scheier danas se održala početna konferencija projekta „IMPULS za 54+“.

Navedenom događaju nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač i voditeljica projekta Valentina Biševac.

Sonja Tošić-Grlač inicijatorica je ovog odobrenog projekta za čiju realizaciju je osigurano 936.000 kuna europskih sredstava iz Socijalnog fonda.

Međimurska županija je napisala program za zabavu i razonodu osoba starije životne dobi. Mali je to dodatak stalnim govorenjima o bolestima, zdravstvu, zdravstvenim problemima. Aktivnosti kroz ples, pjesmu,  biblioterapiju osnažuju čovjeka, motiviraju ga, čini ga vidljivim, jer će nastupati na općinskim priredbama. Sve to podiže i čini dobro zdravlju. Projekt će evaulirati kroz slijedeći natječajni postupak koje raspisuje  Ministarstvo kulture i to kroz vježbanje pamćenja, razmišljanje, učenje jezika i osnova informatike, rekla nam je Sonja Tošić-Grlač. 

Kroz ovu početnu fazu projekta isti će se provoditi uz suradnju Knjižnice “Nikola Zrinski”, Maticom umirovljenika i KUD-om MURA iz Murskog Središća, koje je za ovu priliku pripremilo nekoliko glazbenih točaka koje najbolje ilustriraju i prezentiraju “IMPULS za 54+”

U ovaj jedinstveni projekt trenutno je uključeno preko 110 osoba starijih od 54 godine.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*