medjimurjepress@gmail.com

Završna konferencija projekta energetske obnove Graditeljske škole Čakovec

KOMPLEKS GRADITELJSKE ŠKOLE DOBIO JEŠ JEDNO NOVO RUHO. OSTALA JE JOŠ OBNOVA POZNATE SPORTSKE DVORANE

Vršitelj dužnosti ravnatelja mag. informatike Damir Srnec povodom završne konferencije projekta energetske obnove Graditeljske škole u Čakovcu, uputio je čestitku povodom Dana učitelja, ali nije propustio i priliku da čestita rođendan županu Matiji Posavcu zaslužnom za projekt koji će ovoj obrazovnoj ustanovi donijeti važne uštede.

-Teško je riječima izraziti što ovaj dan znači za naše nastavnike, stručne suradnike, odgajatelje, učenike. Nakon učeničkog doma, restorana, školskih radionica, dočekali smo obnovu i ove lijepe zgrade. Graditeljska škola iduće godine obilježava 60-godišnjicu postojanja i uspješno odgaja vrsne građevinske stručnjake s područja sjeverozapadne Hrvatske. Građevinarstvo posljednjih godina zauzima poziciju dominantne industrije u Međimurju. Škola broji 545 učenika u 33 razredna odjela s  26 obrazovnih programa i 93 učenika s teškoćama. Ukupno je zaposleno 127 djelatnika. Dio učenika, što me posebno raduje, radi po jedinstvenom programu obrazovanja, što znači da mogu ravnopravno konkurirati za razne stipendije i bolje se pripremiti za tržište rada-zaključio je Srnec.

Alen Višnjić direktor Međimurske energetske agencije ujedno i voditelj projekta, napomenuo je da je projekt započeo 19.11.2018. godine, nabrajajući radove visokog standarada koji su izvedeni. Financiran je dijelom iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija, europskim sredstvima, Fonda regionalnog razvoja i sredstvima Međimurske županije, a završen je prije roka. Tom prilikom zahvalio je izvođačima radova, projektantima i svim nadzorima na uspješno obavljenom poslu.

Slavljenik, župan Matija Posavec, nije mogao odabrati bolji dan od svog rođendana kako bi “odradio” završnu konferenciju, upravo na Dan učitelja. Županija kao osnivač čini sve da osigura što bolje uvjete u obrazovanju. Ovo je još jedan završni projekt, kako je rekao, ni prvi ni zadnji. Naime, ovaj projekt u visini 8 milijuna kuna kojeg je Međimurska županija sufinancirala s preko 1,2 milijuna kuna, najbolje govori o ovoj školi kao ponosu Međimurja koje je odavno prepoznatljivo po građevinarstvu.  U roku mjesec i pol zatvorit će se radovi u još 6 međimurskih škola. Tim povodom obratio se i okupljenim prosvjetarima akceptirajući sve vrijednosti, ali važnosti u obrazovanju  koje prenose na nove generacije.

Završna svečanost konferencije na kraju je dopunjena prigodnim domjenkom.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*